Foto: Presse
Sløtface har blitt omtalt av den britiske avisen The Guardian. Flere har fått øynene opp for Stavangerbandet. Også nettstedet nme.com har listet de som et av 100 essensielle band å holde øye med i 2017.

I 2016 slapp bandet EPen Empire Records, en godbit på fire låter som har blitt en favoritt. Bandet produserer låter som setter seg på hjernebarken. Låten Take Me Dancing har jeg hatt på hjernen i noen år nå. På Empire Records EPen har de spilt inn låten på nytt, og økt hastigheten, noe som bare kler den bedre. Bandet består av: Haley Shea (vokal), Lasse Lokøy (bass), Halvard Skeie Wiencke (trommer) og Tor-Arne Vikingstad (gitar).

Oppgaven til Sløtface er nå å leve opp til hypen og omtalene de har fått. Kanskje i form av en full-lengder eller en norgesturne? De blir «hyllet» av The Guardian for sitt feministiske standpunkt, det står at bandet har som mål å gjøre moshpitts tryggere for kvinner, noe jeg mener den allerede er. Men, ser poenget, og liker det. De tar også opp temaer som lik lønn for begge kjønn, og hvorfor kvinner skal være redde for å gå hjem om kvelden. Feministisk punk-pop faller i god smak.

2016 har kanskje vært et drittår for majoriteten av menneskene på denne planeten, men for Musikk- Norge har det vært helt nydelig. Kygo og EDM gjengen har stått fremst på eksportbølgen, mens band som Highasakite og Sløtface har slått godt ann utenfor Norges grenser. Sløtface nærmer seg slutten på en turne i USA og i Storbritannia, og har lovet hjembyen en julekonsert i slutten av desember. Hjembyen er forresten Stavanger, ikke Bergen, slik som The Guardian og nme.com vil ha det til.

Sløtface, Take Me Dancing


(Sløtface Facebook)