Wardruna, kjent for å stå bak musikken til den storslåtte dramaserien Vikings, spiller eksklusiv konsert i Kirkhelleren på øya Sanna under Trænafestivalen 2017. Den naturskapte katedralen og området rundt omtales som en av Norges eldste bosettinger og blir dermed de perfekte kulissene når publikum skal reise tilbake til Norrøn tid.

Wardruna har med sine musikalske tolkninger av gamle nordiske tradisjoner skapt seg en stor tilhengerskare både her hjemme og i utlandet – ikke minst etter den populære tv-serien «Vikings». Ved hjelp av Nordens eldste instrumenter, lyder fra naturen og sanger forfattet på norsk, norrønt og urnordisk vever Wardruna et storslått, visuelt lydbilde som tar deg med inn gammel norrøn kultur og visdom på en helt ny måte. Bandet har spilt en lang rekke utsolgte show nedover Europa i høst og har for lengst solgt ut to konserter på Sentrum Scene i Oslo i januar.

Med Alteret midt i hulen, Prekestolen og Prekestoltrappa er Kirkhelleren
kjent som en katedral formet av naturen. Her er det funnet spor etter en av Norges eldste bosettinger; flere oldtidsfunn som beinrester og redskaper bekrefter dette. I senere tid ble hulen tatt i bruk som gravplass hvor minst 33 mennesker har blitt gravlagt, hvorav de fleste ble lagt ned i massegraver på 1300 tallet. Kirkhelleren er også en katedral akustisk sett og derfor en viktig scene for Trænafestivalen og deres akustiske konserter.


– Jeg begynte selv med Wardruna fordi jeg følte et savn etter at flere tok tak i denne delen av vår kulturarv, og fortolket det norrøne på egne premisser med relevante instrumenter, språk og lyder, uttalte Selvik til Aftenposten.

Etter utgivelsen av debutalbumet i 2009, har de sakte men sikkert etablert seg internasjonalt som en viktig formidler av norsk og norrøn kulturarv. Wardruna er kjent for å spille relativt få, men ofte svært spesielle konserter – alltid til stor applaus. Med den norrøne kulturarven dypt befestet i omgivelsene må det være lov å forutsi at sommerens konsertopplevelse i Kirkhelleren vil kunne sees tilbake på som en av de mer spektakulære.

I løpet av de siste tre årene har Wardruna nådd et stort publikum gjennom History Channels populære TV-serie Vikings. Serien benytter mye av Wardrunas musikk og Einar er også medkomponist av seriens originale filmmusikk. Ved to anledninger har Einar også dukket opp på skjermen i en gjesterolle.