Foto: Camilla Holm Birkeland

The Pinkertons i gang med nytt album, og spiller konsert på Pokalen 14. januar. Vi har fått en oppdatering fra studio, og et par fete smakebiter på det kommende albumet i form av to nye låter spilt inn live i studio.

— Vi er i gang med innspilling av oppfølgeren til den selvtitulerte debutplata som kom i 2015. Denne gangen har vi valgt å gjøre innspillingene helt selv, i vårt eget og nye studio. Dette har fått det uoffisielle navnet «Låven» og ligger i Tønsberg hvor to av oss nå bor. Det har vært og er veldig inspirerende å etablere seg i studio, å gjøre det til et rom vi føler at vi «eier» og som vi kan være kreative i. Å gjøre ting selv gir en frihet og fleksibilitet vi ikke hadde på førsteplata. Målet er at prosessen skal være preget av lave skuldre, men også høye forventninger til oss selv musikalsk og tekstmessig, forteller gitarist Hans-Petter Lund Jørgensen til Musikknyheter.no

— Det er færre regler nå kontra innspillingen av førsteplata. Da hadde vi noen forestillinger om at enkelte ting måtte være sånn eller sånn. Spille på klikk var ulovlig for eksempel. Nå har vi en mer pragmatisk innstilling. Det gir en større takhøyde for kreativitet. Vi er nå i en fase hvor vi prøver ut forskjellig materiale og hvor alt er lov. Vi tør å utfordre grensene til hva vi tenker at The Pinkertons kan være. Vi liker band som evner å utvikle og forandre seg, samtidig som de ivaretar det særegne, fortsetter han.

— Når plata kommer ut er ikke satt enda, men vi har som mål å bli ferdig med innspillingene i løpet av 2017. Vi er folk med vanlige jobber og familier, men som ønsker å lage den beste musikken vi klarer å lage, så vi må bruke litt tid for å sikre kvaliteten. Nå jobber vi intensivt med nye låter som vi selv er veldig fornøyd med. Vi er musikalsk inspirert om dagen og gleder oss til å få vist det fram, sier Hans-Petter.

Konserten på Pokalen 14. januar blir en kveld hvor vi kommer til å «lufte» mange av de nye låtene. Det er omtrent et år siden vår forrige konsert i Oslo så vi er sultne og gleder oss veldig! Med oss til å gjøre support har vi Borgar Storebråten, en dyktig og meget lovende americana-låtskriver som vi gleder oss veldig til å høre, avslutter han.

The Pinkertons har spilt inn to nye låter live i studio, sjekk ut!