Den svært aktive Young Thug er i ferd med å ta over som det store hiphopnavnet fra Atlanta. Han fikk tidlig skryt for de første mixtapene i alt fra sjangermedier til Rolling Stone og Guardian. I 2014 fikk han massiv oppmerksomhet for blant annet singelen Stoner. Young Thug er kjent for sin unike vokal, sitt høye arbeidstempo og har i tillegg klart å bygge seg opp som et moteikon utenom det vanlige. Han utfordrer både tradisjonelle oppfatninger av hiphop og kjønnsroller.

Young Thug har samarbeida med folk som Kanye West, Usher, Wyclef Jean, Gucci Mane, Rae Sremmurd, Travis Scott og Wacka Flocka Flame. I fjor ga han ut et album som en del av kollektivet Bankroll Mafia. Mixtapene Barter 6 (2015), I’m Up (2016), Slime Season 3 (2016) og Jeffery (2016) har alle klatra oppover den amerikanske albumlista. De to siste helt opp på topp ti. Verden venter i spenning på det offisielle debutalbumet som soloartist.

Aftenposten beskreiv i fjor høst Young Thug på denne måten: - Han er kjent for å være noe så sjeldent som en kjønnsoverskridende gangster. Den androgyne stilen kombinert med den supermaskuline gangsterbakgrunnen gjør ham til en mer kompleks karakter enn de fleste andre rappere.

NME mener at «Young Thug is jolting new life into hip-hop».Forrige uke ble det klart av The xx headliner torsdagen på Øya:

Det er ikke tvil om at forventningene er skyhøye nå som The xx er tilbake for å gjøre 2017 til sitt store år. 13. januar kommer det etterlengta albumet I See You. Forhåndsrapportene sier at albumet er noe mer upbeat og at bandet er i en kledelig utvikling. Det er med andre ord all grunn til å glede seg.

Dette er et band mange har lyst til å få med seg i 2017. De solgte ut hele sju kvelder på selveste Brixton Academy hele fem måneder før konsertene finner sted i mars. Les mer her

The xx fra London klarte å fange publikum med sin stemningsfulle pop fra og med debutalbumet i 2009, og mottok den anerkjente Mercury-prisen. Det er fortsatt regna som et usedvanlig sterkt debutalbum. I 2012 kom oppfølgeren Coexist, som inntok toppen av albumlista i Storbritannia og flere andre land.

Uncut har skrevet: – It’s not difficult to make a case for The xx as the most influential British band of the past decade. Their slow-burning 2009 debut tentatively joined the dots between indie, R&B and UK bass music, making it acceptable once again for shy white kids to sing the blues.

Ved siden av å turnere har medlemmene drevet med andre prosjekter. Aller mest kjent er nok Jamie xx sine soloarbeider, og skiva In Colour fra 2015. Han besøkte Tøyenparken i fjor, men det er først i august du vil oppleve han i fullformat sammen med Romy Madley Croft og Oliver Sim.

Det har gått hele fem år siden de sist spilte i Oslo. Da skreiv Gaffa: – I det hele tatt fikk vi en konsert som gang på gang beviste at The xx er mestere i balanse. Mellom det diskrete og det grandiose, mellom lavmælt forsiktighet og pumpende bass, og mellom helhetsfølelse og monotonitet. De passet alltid på å akkurat ikke tråkke over streken på noen av disse punktene, og slik hadde de også alltid den store brorparten av Sentrum Scene fullstendig tvinnet rundt lillefingeren hele kvelden.