Foto: Drew Bienemann

Lilyer er scenenavnet til Marte Solbakken, en norsk musiker bosatt i LA. Hun har vært medlem og låtskriver for de amerikanske indie-heltene WATERS, og frontet en stund San Francisco-bandet Elskling. Hele tiden jobbet hun med det som skulle bli Lilyer.

I en minibuss på turné rundt om i USA, hjemme i et sommertomt Oslo, på et kvistværelse i Kragerø, og på en bakketopp høyt over San Francisco, ble de første Lilyer-låtene til.

– Jeg spilte musikk gjennom hele oppveksten, men sluttet som tenåring etter noen store omveltninger, sier Solbakken.

– Da jeg begynte å skrive låter igjen, var det som å finne igjen en del av meg selv. Sånn føles det fortsatt.

Lilyers debut-EP «I Was On Your Side» er spilt inn i downtown L.A., sammen med produsent Sune Rose Wagner fra The Raveonettes.

Debutsingelen, «I Was On Your Side» er en stor og catchy poplåt man umulig kan forholde seg likegyldig til. Like deler Lana Del Rey og Slowdive.

— «I Was on Your Side» er en av de vanskeligste låtene jeg har skrevet, og den eneste låta jeg kranglet med produsenten min om. Han tvang meg til å skrive femten vers før vi endte opp med dette. I Was on Your Side er en veldig personlig låt om noen store omstillinger og en situasjon der jeg følte meg ganske maktesløs, og jeg tror den er like mye dialog med meg selv som med personen den er rettet til, forteller Marte om låta.