Legendene i Pixies har stått på Øya sin ønskeliste siden de starta å spille konserter igjen i 2004. Fredag 11. august skjer det endelig, når de avslutter på vår største scene i Tøyenparken. Vi på Øya-kontoret har lenge drømt om å få høre låter som Monkey Gone To Heaven, Debaser og Where Is My Mind? på en Øya-scene. Dette blir deres eneste konsert i Oslo i år.

Det er nå under 4000 ukespass igjen til Øya 2017. Både dagsbilletter og ukespass er i salg.

PIXIES (US) – fre 11. aug
Pixies ga ut noen av de viktigste rockeskivene i overgangen mellom 80- og 90-tallet. Utgivelsene Come On Pilgrim, Surfer Rosa, Doolittle, Bossa Nova og Trompe Le Monde forma måten moderne rock låt i de etterfølgende åra. Bandet starta i 1986 med et ønske om å forene folkpop ala Peter, Paul & Mary med kraften og støyen til Hüsker Dü. Pixies har fortsatt å inspirere nye kull med unge rockeband helt fram til i dag. En av grunnene er nok at de tidlige innspillingene fortsatt låter så vitalt, med et tidløst preg.

Medlemmene gikk fra hverandre i en periode hvor interessen for bandet var stigende og de allerede var i ferd med å sette avtrykk i det som seinere ble den store bølgen av alternativ rock og indie. De lager fantasifull rock med gode poprefrenger, sterkt krydra med punk, psykedelia og surfrock. I løpet av over ti år fra hverandre opplevde de at etterspørselen stadig økte, og at det hele tiden kom til nye fans. Siden 2004 har de turnert med ujevne mellomrom og nye imponerende album kom i både 2014 og 2016. De siste årene har de spilt på flere av verdens største og mest innflytelsesrike festivaler.

Pixies består av de tre originalmedlemmene Black Francis, Dave Lovering og Joey Santiago, pluss bassisten Paz Lenchantin (tidligere A Perfect Circle og Zwan). Dette blir deres første konsert i Norge siden 2013.
http://www.pixiesmusic.com/