Fasit har hatt et knallår med både Urørtfinale på Sentrum Scene, spilling på by:Larm, to suksessfulle norgesturnéer og hitsinglene «Hope It`s The Last Time» og «Leave It», som begge lå på listene til P3 i flerfoldige uker.

Nå skifter de navn til Taking Names, og slipper ny musikk med et litt røffere sound enn tidligere. Først ut er singelen Say Anything, som slippes 8.februar, etterfulgt av en splitter nye EP, som slippes 24. februar.

Dermed markerer navnendringen et aldri så lite paradigmeskifte for poppunkerne, som nå satser hardere enn noensinne. Taking Names er et hardtslående Pop-Punk band fra Bergen, signert på Loyal Blood Records. Bandet har siden 2015 gitt fra seg et friskt pust av 90-talls inspirert pop-punk i tro stil med artister som Blink 182, Jimmy Eat World +++ samtidig som moderne og varierte referanser fra ulike sjangere har gitt dem egenart nok til å stå på egne musikalske ben. Med en råskap og energi med seg på scenen som man skal lete lenge etter i den myke enden av rockeskalaen markerer Taking Names seg som et band det er verd å få med seg og følge med på. Taking Names har hatt et knallår bak seg i 2016 med hitsinglene «Hope It`s The Last Time» og «Leave It», som begge har lagt på listene til P3 i flerfoldige uker. I tillegg spilte de på by:Larm i begynnelsen av mars, og sto også på Sentrum Scene som en av tre finalister til Årets Urørt.

Bandet ble også plukket opp av gigantene Alternative Press fra USA, som i sin feature av bandet skriver følgende: «Taking Names bring young spunk to a genre that has gotten overloaded in past years, and have the perfect blend of doofy personalities and earnest lyrics to stand out». NRK P3 har uttalt om bandet at bandet har «mange ben å stå på og særpreg nok til å kunne bli en av våre neste store musikalske eksporter».

Med nytt navn og helt nytt materiale planlagt utgitt våren 2017 tar Taking Names steget ut og er klare for å sikte videre mot nye høyder både nasjonalt og internasjonalt.

Foto: William Glandberger