Gavin James, Whitney og norske Band of Gold ble i dag bekreftet til Piknik i Parken.

WHITNEY
Kritikerne skygget virkelig ikke unna Whitneys debutalbum Light Upon The Lake da fjorårets beste utgivelser skulle oppsummeres. Alt fra Pitchfork til Elton John (!) trakk frem albumet som en av sine definitive favoritter fra 2016, og det etablerte dem raskt som et band man virkelig burde få med seg.

Whitney er bygget rundt den unge og talentfulle Chicago-duoen Julien Ehrlich og Max Kakacek, tidligere medlemmer av Smith Westerns og Unknown Mortal Orchestra, men utvider seg til seks når de spiller konserter, da med sjarmerende innslag av perkusjon, bass og heftig brass. Selv om kjærlighetssorg er gjennomgangstematikken her, klarer de på uanstrengt vis å formidle det gjennom rock som er så underholdende og full av driv at det fort kan vise seg å være tristeste glad-musikken du noensinne har kommet over.BAND OF GOLD
Siden 2012 har denne talentfulle duoen bestående av vokalist, multi-instrumentalist og låtskriver Nina Mortvedt og BigBang-gitarist Nicolai Hængsle Eilertsen laget musikk sammen. Sistnevnte har også stått for produksjonen, hvor de i studio har samarbeidet med flere anerkjente musikere som f.eks Reine Fiske fra Dungen, Lars Horntveth fra Jaga Jazzist, og Motorpsycho-trommis Kenneth Kapstad, for å nevne noen.

Kulminasjonen av dette samarbeidet ble endelig tilgjengelig for publikum i 2015 da de slapp sitt selvtitulerte debutalbum, og satte samtidig en ny standard for hvor nytenkende og ambisiøs norsk popmusikk kan være. Landets største aviser trillet både femmere og seksere, ble nominert til Edvard-prisen av TONO, og sto ikke minst igjen som vinnere av årets beste nordiske utgivelse under by:Larm samme år.

GAVIN JAMES
Coverversjoner av Jimi Hendrix og Led Zeppelin i et skur i hagen. Slik startet den musikalske reisen til Gavin James. Da den hardtarbeidende 25-åringen debuteterte som soloartist i 2015, var der ikke mye igjen av de tidlige innflytelsene å spore på EP-en «For You». I hjemlandet Irland holdt den stand på platelistene i et halvår og gjorde at han signerte platekontrakt med Sony.
I skrivende stund er Gavin James i ganske kraftig medvind. En remix av låten hans «Nervous» har blitt streamet 65 millioner ganger og fått dobbelt platina-status. Også originalversjonen av låten, samt «The Book of Love» har rundet tosifret antall millioner streams på Spotify alene. Vi gleder oss til å presentere den talentfulle, unge mannen på Piknik i Parken i juni!

Intervju: Gavin James - det nye irske stjerneskuddet