Foto: Jimmy HubbardMastodon slapp i dag Sultan's Curse. Dette er første låtslipp i forbindelse med deres kommende album, Emperor of Sand som slippes 31. mars.

«Sannelig leverte Mastodon bredbent metal med høy gitarføring. Disse gutta er helt utrolig talentfulle, og instrumentmestringen når et nytt nivå på Øya i dag. Innimellom er det meget gitarteknisk avanserte harmonier, og enkelte av solo-partiene gjør at det er vrient å unngå et fårete glis», skrev Musikknyheter etter fjorårets Øyaopptreden. Atlanta-legendene er like kjent for å levere live som på album etter album. Bandets kritikerroste Once More `Round The Sun fra 2014 fikk blant annet en femmer i Dagbladet, og en sekser av NRK P3s Asbjørn Slettemark, som den gang skrev at «...fire karer fra Atlanta fortsetter å levere mesterverk. Mastodon dundrer videre med perfekt blanding av rocka metal og prog». Dette var også albumet som ga Mastodons deres all-time-high på den norske VG-lista, med en solid fjerdeplass.

Her returnerer Mastodon til en dyp imaginativ og kompleks storyline, der bandet geleider oss gjennom tema i en musikalsk og lyrisk odyssé. “Emperor Of Sand er som grim reaper”, uttaler trommis og vokalist Brann Dailor, og forklarer at sand representerer tid, og refererer til det å få beskjeden om at noen du holder kjært har fått beskjeden om en dødelig diagnose. Dette har vært tilfelle for både Dailor og vokalist og bassist Sanders siden forrige utgivelse (og som også var årsaken til at de dessverre måtte avlyse deres planlagte Øyavisitt i 2015). «Uten unntak spør man: Hvor mye tid er det igjen?», forklarer Dailor.

I tillegg til å ha spilt utallige konserter over hele verden, skrevet og produsert kritikerroste album i en årrekke, hatt gjesteroller i Game Of Thrones (!), og ligget i toppskjiktet hos Billboard med albumene Once More ´Round The Sun og The Hunter (2011), har Mastodon også vært Grammy-nominert for «Best Hard Rock/Metal Performance» både i 2007, 2014 og i 2015. I sin tid som et av våre beste metalband, har de også konvertert kollegaer til svorne fans, der legender som Metallica, Pearl Jam, TOOL og Queens Of The Stone Age er eksempler på band som til stadighet skryter Atlanta-gutta opp i skyene.

«Sultan´s Curse» kickstarter i dag den musikalske trippen med sine muskuløse gitarriff og sylskarpe perkusjon, og gjør fansen klare for å ønske Emperor Of Sand velkommen 31.mars.

Låten kan du høre under: