Foto: NRK Urørt)

I fjor ble 30 artister kåret til Ukas Urørt. Nå står fire igjen som finalister i Urørtfinalen.

Fra hiphop og punkrock til elektropop og indie – de fire finalistene som skal tevle om seieren i Jakobskirken 1. mars er:

* Pom Poko (Trondheim)
* LÜT (Tromsø)
* Emma Jensen (Oslo)
* Dårlig Vane (Bergen)


Må kjempe seg fram mot finalen

I år er det lagt inn en ekstra utfordring for finalistene i forkant av showet – kunsten å vise seg fram for verden. For å overleve i dagens musikkbransje er det viktigere enn noensinne å være synlig for publikum. Derfor vil en jury bestående av godt etablerte navn i norsk musikkliv gi artistene ukentlige oppdrag som handler om nettopp dette.

Hvordan finalistene løser disse oppdragene vil være en del av juryens totalvurdering når deres stemme faller i den store Urørtfinalen 1. mars. I tillegg utgjør publikums stemmer 50% av grunnlaget for kåring av vinner.

– Inspirert av internasjonal suksess
Juryformann og musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener Urørt er en bra indikasjon på hva slags musikkscene vi har i vente i fremtiden.
– Det siste året har det vært markant bedre kvalitet enn tidligere. Alt fra multitalenter som skriver, synger, spiller og produserer alt selv, til band som leker med uttrykk og utvider sjangre og kategorier.
Borch Bugge ser en tydelig sammenheng mellom det som skjer i undergrunnen og norske artisters suksess i utlandet:
– Jeg mener Norges etter hvert knallgode posisjon internasjonalt inspirerer unge folk til å lage og laste opp ny musikk via Urørt. Slik tennes gnister for nye norske artister.
Om Urørtfinalen:

Blant tidligere Urørtfinalister finner vi artister som Lars Vaular, Lemaitre, Kvelertak, Bendik og en rekke andre kjente norske artister.

Hvem som tar over tittelen Årets Urørt etter fjorårets vinner Cezinando avgjøres først onsdag 1. mars, når Urørtfinalen sparker i gang årets by:Larm.

Urørtfinalen 2017 finner sted i Jakobskirken i Oslo.

Les mer om finalistene og stem hos P3