Hiphop-legendene A Tribe Called Quest spiller en eksklusiv konsert på Roskilde Festival til sommeren. Også popsensasjonen Lorde, rapperen Gucci Mane, punkrock-bandet Agains Me!, og de norske hiphop-kometene Snow Boyz er blant artistene som pryder festivalplakaten denne sommeren.

I dag føyer Roskilde Festival til 29 nye navn på plakaten, inkludert Bryson Tiller og Rag'n'Bone Man, og har dermed offentliggjort 70 av de rundt 175 artistene som skal spille på festivalen denne sommeren. Fra før er artister som The Weeknd, Foo Fighters, Arcade Fire, Solange, Justice og Jenny Hval bekreftet.

A Tribe Called Quest har vært et av de mest respekterte og innflytelsesrike hiphop-gruppene siden 1990-tallet. Etter en pause på 18 år slapp de i november sitt aller siste album, «We Got It from Here… Thank You 4 Your Service» der pionerne beviste at de er like aktuelle som før.

Q-Tip, Ali Shaheed Muhammad og Jarobi White vil hylle den avdøde Phife Dawg, som døde mens de jobbet med deres seneste album, når de spiller på den Orange scene i sommer. Konserten er en del av gruppens avskjedsturné og den eneste konserten de gjør i Skandinavia.

- A Tribe Called Quest er en av de beste hiphop-gruppene gjennom tidene. De kom med et fantastisk comebackalbum i fjor og jeg tror de kommer til å levere en fantastisk avskjedskonsert på en av verdens mest ikoniske scener, sier programsjef Anders Wahrén.Lorde fikk sitt gjennombrudd med debutsingelen «Royals» som gikk rett til topps på de britiske og amerikanske hitlistene. 20-åringen har blitt sammenlignet med en ung Kate Bush og fikk ros av David Bowie for sin minimalistiske og poetiske vri på moderne popmusikk.

- Lorde har spilt få konserter i Europa og vi klarer knapt å vente til hun skal spille på Roskilde Festival, forteller Wahrén.

23 år gamle Bryson Tiller begynte som et Soundcloud-fenomen. Den amerikanske rapperen – som har både Drake og The Weeknd blant sine fans – har nå gitt ut debutalbumet «T R A P S O U L» som klatret inn på topp ti-listene på den amerikanske albumlista.

Ingen kan beskylde kongen av Atlanta hiphop, Gucci Mane, for å ligge på latsida. Etter å ha inspirert Future, Young Thug og mange flere gjennom sine mange album og over 70 mixtapes, har han endelig nådd et bredere publikum med sitt nyeste album «Everybody’s Looking».

Også de norske hiphop-kometene Snow Boyz er klare for Roskilde Festival. Duoen, som består av brødrene Rafael Domingos (Baby Marley) og Paulo Domingos (Skip), har rukket å bli et kjent navn i Norge og nå er de klare for Nord-Europas største festival.

Med sin magiske soulstemme har Rory Graham aka Rag'n'Bone Man trollbundet fans over hele verden og slipper sitt debutalbum i februar. Singelen «Human», som ble sluppet i fjor sommer, fikk på rekordtid 40 millioner avspillinger på Spotify.

Roskilde Festival 2017 slapp disse 29 artistene i dag:

A Tribe Called Quest (US)
Bryson Tiller (US)
Gucci Mane (US)
Lorde (NZ)
47Soul (PS)
Against Me! (US)
Atomikylä (FI)
Auðn (IS)
AV AV AV (DK)
AyOwA (DK)
Dub De Gaita - Los Gaiteros De San Jacinto (CO)
Fugleflugten (DK)
High On Fire (US)
Modest (DK)
Noah Carter (DK)
Odd Couple (DE)
Oranssi Pazuzu (FI)
Pert Near Sandstone (US)
PH/Mr Peter Hayden Band (FI)
Priests (US)
Rag'n'Bone Man (UK)
Rüfüs (AU)
ShitKid (SE)
Show Me the Body (US)
Silvester (DK)
Snow Boyz (NO)
Ştiu Nu Ştiu (SE)
The Kutimangoes (DK)
Tvivler (DK)