Den tradisjonsrike førstekonserten på Øya-lørdagen har vært en rad med suksesser, fra DeLillos til Knutsen & Ludvigsen til BigBang til Midnight Choir til Odd Nordstoga. Det er noen av våre mest folkekjære artister som har fått æren av å spiller for mange tusen allerede klokka 13 på dagen.

I år har sjølveste Vazelina Bilopphøggers tatt på seg oppgaven med å få Øya-publikummet i gang på den siste dagen. På tide, vil mange si. Dette blir deres første skikkelige konsert i Oslo på mange år.

Vår lengste og mest innholdsrike dag sparkes altså i gang med legendene fra Oppland og er ikke over før Lars Vaular og The Hellacopters har takka for i år fra hver sin scene, skriver Øya i pressemeldingen


VAZELINA BILOPPHØGGERS – lørdag 12. august
Vazelina Bilopphøggers starta på Gjøvik rett før 80-tallet var skikkelig i gang, og slo nesten umiddelbart igjennom. Eldar Vågan og Jan Paulsen har vært medlemmer siden starten, mens Jan Einar Johnsen ble fast medlem etter førsteskiva, en utgivelse han bidro på. Sammen har de laga et stort antall suksessalbum med sin særegne blanding av Toten-dialekt, Gamle rockemelodier, varm humor og et enormt ønske om å underholde. Det siste har de gjort med album, forestillinger, tegneserie, TV-serie og mye mer. I over ti år har Kjetil Foseid stått ved mikrofonen og blåst friskt liv i nye og gamle slagere. Etter fokus på mer revyaktige opptredener, blir dette deres første skikkelige konsert i Oslo på mange år.

For en del år siden begynte et knippe folk fra ulike medier å ønske seg nettopp Vazelina Bilopphøggers på Øya. Blant de som støtta initiativet var medlemmer fra Darkthrone og The Switch. I 2017 lar det seg endelig gjøre.

Er du vokst opp med På Musikk Tel Arbe, Magan Bak En Sten, Blålys, Ferje Over Mjøsa, Surfbrett, Spikre Paller eller noen andre av de mange publikumsfavorittene? Da anbefaler vi at du kommer deg i Tøyenparken tidlig lørdag 12. august. Bandet hinter også kraftig om at det kan bli overraskelser i løpet av konserten.