Tirades slapp i dag en dobbel-singel kalt Vultures. Bandet gav i 2015 ut det meget sterke albumet Lifetime of Wars og dette blir bare andre utgivelse fra bandet etter debutalbumet. I den forbindelse fikke vi bandet til å svare på noen spørsmål slik at de selv kunne forklare mer rundt dagens slipp og hva som er i vente fra dem.

Dere slipper to låter i dag hvorav en av disse er med Sondre Haug på vokal. Hvordan vil dere beskrive disse låtene og hva handler de om?

Det var et nostalgisk pust å jobbe med Sondre igjen, og ikke minst rått å starte serien av dobbel-singler med en av Norges råeste vokkiser! Låten ble skrevet av Esteban en søvnløs natt, og han tenkte med en gang at Sondre sin vokal på disse riffene kommer til å løfte dette til et helt annet nivå. Sondre som står bak teksten skriver om mennesker med psykiske lidelser, og den harde kampen det er.

Den andre låten på dobbel-singelen, "Forever Abyss" er en av de eldste låtene vi har, så det føles sinnsykt deilig å endelig kunne slippe denne i sitt riktige format. Teksten er skrevet av Remi, og tar opp emnet rundt mennesker som trosser alt, inkludert sin egen integritet, for å oppnå anerkjennelse.Slippet i dag er første del av en større plan med flere slipp i løpet av 2017. Hva konkret er planene for året som kommer, dere nevnte noe om flere gjestevokaler?

Vi har massevis av materiale som vi gleder oss til å slippe i 2017! Vi kommer til å fortsette å slippe dobbel-singler gjennom hele året, med en ny gjestevokkis per utgivelse. Når og med hvem er det kun vi som vet, men det er verdt å holde seg oppdatert! Parallellt med dobbel-singlene skal vi slippe en 6-spors EP til våren og en EP til høsten. Vi brukte lite tid på veiene i 2016, og dette har resultert i masse deilig materiale!


Er det noen album planer i nær fremtid eller er det fullt fokus på disse doble singelslippene?

Det er som sagt mye som skjer på en gang i løpet av 2017, men vi er allerede godt i gang med låtskriving til neste fullengder. Den slippes etter planen høsten 2018!


Hva kan folk vente seg fra Tirades i året som kommer?

I tillegg til alt materialet som skal ut, legger vi ut på en liten runde i Norge til våren i forbindelse med første EP-slipp. Det blir en tilsvarende tur til høsten i forbindelse med EP-slipp nr.2, og forhåpentligvis en runde i Europa.

Takk til Tirades og spesielt Remi for at dere tok dere tid til å svare på spørsmålene.

Hør Vultures her: