I fjor feiret Oslo Jazzfestival sitt 30-årsjubileum med et utvidet program og flere utsolgte hus og store nasjonale og internasjonale navn. Etter å ha slått på stortromma med fjorårets jubileumsfestival skulle en kanskje tro at festivalen ville la 2017 bli et roligere år og ta et steg tilbake til ”normalen”. I stedet bestemte vi oss for å invitere til en helaftens utekonsert med Oslo-favoritten Beady Belle og de internasjonale stjernene Jamie Cullum og Gregory Porter på Karpedammen. Sistnevnte med en rykende fersk Grammy-pris i bagasjen.

– Det er veldig stas å kunne presentere Jamie Cullum for første gang på Oslo Jazzfestival og ekstra gøy med både Gregory Porter og Beady Belle på samme konsert. Karpedammen scene er jo en skjult perle midt i Oslo Sentrum i fantastiske omgivelser og vi håper mange vil sette pris på at vi trår til med en stor utekonsert igjen, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Jamie Cullum er den desidert mest suksessfulle britiske jazzartisten gjennom tidene. Han har siden tidlig 2000-tall gjort seg bemerket med sin smittende sjarme og enorme energi, og han fremfører like gjerne jazzstandarder side om side med coverversjoner av alt fra Radiohead til Rihanna og Taylor Swift. Alt med den samme elegansen.

Gregory Porter har fått et nært og godt forhold til festivalen og Oslo i løpet av de siste årene. Han spilte for utsolgt hus i Operaen på Oslo Jazzfestivals åpningskonsert 2015 og året etter solgte han ut på Cosmopolite. I 2015 ble han markedsført som en fersk Grammy-vinner, og nå i 2017 står han igjen med enda ny Grammy-pris! Hans sjelfulle jazz er av den typen som har stor cross-over appell, og han har vært på hitlister både for sin egen musikk og for sitt samarbeid med den britiske house-duoen Disclosure.

Beady Belle er et velkjent navn for Oslojazz-publikumet. Hun har spilt på festivalen to ganger tidligere og siste konsert ble gitt ut som et livealbum i 2015. Hennes siste album ble mottatt med strålende kritikker. Hun har også turnert sammen med Jamie Cullum tidligere og varmet også opp for ham på hans utsolgte konsert på Sentrum Scene i 2010.

– Det som er litt gøy er at alle tre har samarbeidet tidligere. Både Porter og Beady Belle har sunget med Cullum, så det blir nesten en slags gjenforeningfest på Karpedammen. I tillegg får vi et overraskelsesbesøk av en annen tidligere Cullum-samarbeidspartner, sier Askeland.

Hvem det blir sier ikke festivalsjefen noe om, men det får du vite søndag 13. august på Karpedammen.

Billettsalget starter 22. februar kl. 10:00.