Gabrielle og Sampha klare for Tøyenparken, og begge skal spille på torsdagen. Gabrielle har starta på en periode med et singelslipp tidligere denne måneden, mens Sampha akkurat ga ut sitt debutalbum. Blant de andre høydepunktene denne dagen er The xx, Ryan Adams, Mac Demarco og Thee Oh Sees.


GABRIELLE – tors 10. aug
Gabrielle Leithaug er en av de aller største tilskudda i norsk pop de siste åra. Etter å ha konsentrert seg om studioarbeid en stund, gir hun for tiden ut en singel i slutten av hver måned. Først ute var Vekk Meg Opp i januar. At musikken hennes har vært brukt i Skam, gjør at hun nå også er en stigende stjerne i Sverige og Danmark.

I 2011 slo hun igjennom med Ring Meg og albumet Mildt Sagt, som begge solgte veldig godt. Siden den gang har hun hatt en like stor hit med fantastiske Fem Fine Frøkner, massiv radiospilling og opptredener på noen av landets største scener. På Øya skal hun skape feststemning i vårt store telt Sirkus.
SAMPHA (UK) – tors 10. aug
Sampha slapp nettopp sitt debutalbum Process, om gikk rett inn på topp ti i Storbritannia. Brorparten av arbeidet med skiva ble gjort på hjemmebane i London, men han rakk også en tur til anerkjente Ocean Sound på Giske i Møre og Romsdal. Hans låter har tydelige elementer av pop, elektronika og RnB, blanda med tekstenes alvor og mørke. The Observer har kalt albumet «restless, action-packed and full of innovation».

Høsten 2016 introduserte vi Sampha for Oslo-publikummet gjennom en Øya Open på Parkteatret. Fra før av hadde han gjesta Øya som en del av Jessie Wares band i 2012. Nå er han klar for suksess på egenhånd.
Han har samarbeida med storheter som Drake, FKA Twigs, SBTRKT, Solange, Kanye West og Frank Ocean, og er en artist som absolutt fanger oppmerksomheten til fans av disse stjernene.