En uke etter festivalen slapp Honningbarna kommer Måkeskrik med et dobbeltslipp.

De to nyeste navnene på plakaten er Aiming for Enrike og Ungdomskulen. Man kan aldri få nok rock i disse tider, og ikke minst norsk rock.

Aiming for Enrike består av Simen Følstad Nilsen på gitar (og pedal) og Tobias Ørnes Andresen. Følstad Nilsen spiller også i Honningbarna, så han får en innholdsrik festival. Duoen spiller tight og hardt. Lydbildet falt i smak hos musikknyheter sin anmelder under Øyafestivalen i fjor med 9 av 10 stjerner. Les om hva som overbeviste her.

Bandet ligger heller ikke på latsiden. Aiming for Enrike skal ut i verden før de inntar Sørlandet. Før Måkeskrik skal de blant annet på Japan-turne og Kina-turne. I tillegg er de snart aktuelle med ny plate.

Aiming for Enrike - Newspeak


Ungdomskulen fra Bergen har blitt kalt mye rart, men det som er sikkert er at de ikke er selvhøytidelige. Det har vært stille rundt trioen de siste årene, men nå er de snart aktuelle med sitt femte album. Det har kanskje vært stille rundt selve Ungdomskulen, men medlemmene har hatt hendene fulle. Frontfiguren er ingen andre ringere enn Kristian Stockhaus, som blant har produsert Vilde Tuvs rare og nydelige debutplate. Resten av trioen som består av bassist Frode Kvinge Flatland og trommis Øyvind Solheim har også produsert for store navn I Norge. Ungdomskulen fokuserer nå på egen musikk og har allerede sluppet singel fra den kommende platen, Touch Down.

Ungdomskulen - Touch Down


Programmet til Måkeskrik så langt er følgende: Honningbarna, Black Debbath, Aiming For Enrike, Ungdomskulen og De Marvells.