I kveld ble det avgjort i Kulturkirken Jakob:

– Det er utrolig vanskelig å stå stille når disse holder på. Og når de har en moderne banger av en klassiker som avslutning, så er jo mye gjort. Det er en voldsomt bra flyt på alle gutta, og de har noen veldig morsomme tekster, sa juryformann Mats Borch Bugge like etter at Dårlig Vane hadde levert et gnistrende tjueminutters sett foran en fullstappet menighet i Oslo sentrum.

Artisttrekløveret Julie Bergan, Edvard Valberg og Izabell utgjorde sammen med P3s musikksjef juryen i årets Urørtfinale – og de lot seg imponere av rappernes innsats under snikåpninngen av by:Larm '17 onsdag kveld.
– De har noen veldig fengende låter som jeg tror kan fengsle mange flere enn de i rap-miljøet. Jeg må jo bare si at jeg får lyst til å skifte sjanger, meldte Julie Bergan under showet.

Vinnerne selv var nære ved å gå i bakken av nyheten om at de nå tilhører det eksklusive selskapet av Urørtvinnere, som fra før teller navn som Honningbarna, Mikhael Paskalev, Arif og Cezinando.

– Oh shit, dette forventet eg faen ikkje, meldte en av de lykkelige vinnerne etter å ha blitt dynket i sjampis på scenen i Jakobskirken. Og i beste raptradisjon tok de seg også tid til å takke mamma.

I tillegg til heder og ære er Dårlig Vane som Urørtvinnere sikret flere festivaljobber i sommer, deriblant Slottsfjell og Parken. Du kan også se dem – og de andre medfinalistene Pom Poko, Lüt og Emma Jensen – på by:Larm i Oslo de neste dagene.Foto: NRK P3