Ondt Blod slapp i dag første singel etter debutalbumet Finnmark kom ut for over et år siden. Plata som for øvrig fikk 10/10 her på musikknyheter gjorde at vår anmelder måtte tørke gledestårer. Bandet skaffet seg også en spellemannsnominasjon med albumet og det er med andre ord knyttet store forventninger til hva som kommer videre fra bandet.
Singelen Storma som kom i dag har altså mye å leve opp til. I anledning singelslippet stilte vi derfor vokalist Aslak Heika Hætta Bjørn noen spørsmål.

Kan du fortelle litt om nye låta og hva den handler om?
«Storma» er en bittersøt diskopønk-flørt om å gå ned med skipet i et forhold som synker fort. Låta er på mange måter veldig ulik alt vi har gjort før, og vi har til og med klart å lure inn en saksofon som oser kokain og dekadens, traktert av den unge, lovende Laurtiz Lyster Skeidsvoll. Låta ble spilt inn i desember på Caliban Studio i Oslo. Yngve Andersen (Blood Command) som også produserte ”Finnmark” er fortsatt med, og legger sin popmagi på låta. Bak spakene og miksen har vi Ruben Wilhelm, som tidligere har spilt i det legendariske necrorock bandet Haust.

Hvordan tror dere folk kommer til å ta imot låta?
Etter at «Finnmark» ble så godt tatt imot, så føler vi selvfølgelig på presset. Så det var ikke med så reint lite svette i nakken vi tok fatt på album nr. 2. Musikalsk ønsker vi også å prøve helt nye ting; vi gidder ikke lage en «Finnmark 2», men ønsker å se hvor langt vi kan strekke oss innafor ramma som er Ondt Blod. “Storma” er en låt som har potensiale til å gjøre fansen forbanna i all sin sylfrekkhet, men vi regner med at de fleste kommer til å synes at den er “fette rå”, som vi sier nordpå.

Første slipp på Fysisk Format, men kommer det noe mer i nær fremtid? Album eller flere singelslipp?
Storma er jo vårt første låt på Fysisk Format. Fra vi var kids har vi jo valfartet til Tigersjappa, og jeg er veldig stolt av å få lov til å gi ut noe på et selskap som har betydd så mye for meg. Tiger er Norges fremste anti-label, og det er en glede å få jobbe med undergrunn-Norges ”grand old man” Kristian Kallevik på Fysisk. Vi planlegger et par singelslipp fremover, samt album nr. 2 til vinteren.

Hvordan er programmet for Ondt Blod i 2017?
Vi stikker på Norgesturne med Kvelertak 15. Mars, og skal spille fra Grimstad i sør til Alta i nord. Det blir også en turne til høsten, samt et plateslipp utover vinteren.

Hør Storma her: