Undergrünnen, Bushman’s Revenge + Morudes, Dig Deeper, Soft Ride og EGO er alle klare for Nattjazz 2017, søndag 4. juni.

Det blir en annerledes og solid avslutning på årets festival og pinsehelg i Bergen, med noen av byens og landets mest spennende band på scenen.

UNDERGRÜNNEN
Undergrünnen er en supertrio fra Haugesund som består av medlemmer fra blant annet The Low Frequency in Stereo, Lumen Drones og Wünderkammer. Det selvtitulerte debutalbumet fikk strålende kritikk, og Dagbladet kåret blant annet dansbare «Skjønne Du Ingenting» til årets femte beste låt. Til Nattjazz kommer Undergrünnen med utvidet besetning, med Svein Olav Herstad på orgel, og sammen pøser bandet ut psych-garasjerock med inspirasjon fra steppene i Afrika og tyske krautrock-klubber.BUSHMAN’S REVENGE / MORUDES
Bushman’s Revenge har slått hardt fra seg på Nattjazz ved tidligere anledninger, musikalsk blander trioen rockens energi med frijazz på nye og opplivende måter. Nå har de alliert seg med de to virtuose brødrene Amund og Henrik Maarud, fra garasjebluesprosjekt Morudes. I kombinasjon leverer bandene en kraftpakke med vill gitar og heftig groove fra to trommeslagere, dette blir også første gang dette spennende prosjektet kan oppleves live i Bergen.SOFT RIDE
Soft Ride er soloprosjektet til Bloody Beach-vokalist Arne Håkon Tjelle, i tett samarbeid med Electric Eye-frontmann Øystein Braut. I vår kommer debutalbumet på Apollon Records, med låter som glir sømløst mellom korte pop-perler og lengre, drømmende låter. Tjelle har selv omtalt platen som «et album å begynne dagen med, stresse ned, kjøre bort eller å drømme seg vekk til». En perfekt avslutning på en ti dager lang festival med andre ord.

DIG DEEPER
Det har vært stille rundt Dig Deeper en stund, men når er bandet straks aktuelle med ny musikk igjen. I april slippes EPen «Stars Tonight», der vi hører et band som gjør alt i sin makt for å komme tett på frihetsrocken, der det beste fra americana-sjangeren møter psykedeliske syregitarer innhyllet i ekko og fuzz. På Nattjazz-debuten har kvartetten også fått med seg musikalske forsterkninger, med Dr. Kay på tangenter og Bjørnar Brandseth på pedal steel/gitar.

EGO - Tony Williams Tribute
Før Weather Report, før Return to Forever, før Miles; med bandet Lifetime var Tony Williams den første til å kombinere jazz og rock. EGO hyller komponisten og bandlederen Tony Williams, vel så mye som trommeslageren. EGO har samla et knippe av låtene som representerer Lifetime best, og som har overlevd tidens tann, og vel så det. Det blir høyt, det blir elektrisk bass og det blir virtuose gitarsoloer.

Se resten av programmet her