– First Aid Kit har lenge vært på ønskelista til Piknik i Parken. En duo du lett blir glad i og med en imponerende låtkatalog og merittliste, tross deres unge alder. Søskenduoen fra utkanten av Stockholm har blitt sammenliknet med de aller største og de fleste kjenner seg igjen i historiene de forteller. Vi gleder oss veldig til å se First Aid Kit i parken, forteller bookingansvarlig, Stian Pride.

Den suksessrike duoen, som består av de svenske søstrene Johanna og Klara Söderberg, har gjort det stort med sin samstemte sang og amerikanskinspirerte folk. De er uten tvil en av Skandinavias mest talentfulle og fremgangsrike musikere. Deres unike countrysound og samstemte stemmer har brakt dem til store amerikanske tv-show og Polar Music Prize, der de framførte sin første store hit "Emmylou" for selveste Emmylou Harris.

Samme låt nådde også kritikertoppen da 55 norske musikkanmeldere gjorde opp musikkåret og årets besteplater i 2012.

Deres siste album Stay gold møtte strålende kritikker her hjemme og nådde førsteplass på VG albumliste. Den toppet også albumlisten i Sverige og solgte til gull i England.

Til sommeren står Norge på nytt for tur og Piknik i Parken blir eneste stopp i Norge denne sommeren.

First Aid Kit føyer seg inn i rekken av sterke bookinger til årets Piknik i Parken festival som går av stabelen i parken ved Vigelands-museet fra 22. til 24. juni.

Pipfest.no