Med de brennaktuelle navnene Halsey, Emeli Sandé, Anne-Marie, Tiggs Da Author, Oh Wonder og Izzy Bizu bekreftet, er programmet for Bergenfest 2017 komplett

Halsey:
Det er knapt en ting som har unnsluppet den amerikanske singer/songwriter-kometen, Halseys musikalske gane. Hun er fostret opp på en sammensatt diett av 2 Pac, Alanis Morisette, The Cure og Panic! At the Disco. Som mange andre i hennes generasjon fikk hun sitt gjennombrudd ved å poste videoer på YouTube. Veien derfra til debutalbumet ”Badlands” og oppvarmingsjobber for band som Imagine Dragons og The Kooks har vært kort. I fjor sang hun på The Chainsmokers nummer en-hit, ”Closer”, i juni kommer oppfølgerplaten, ”Hopeless Fountain Kingdom” - cirka på samme tid som hun står på scenen under Bergenfest. Kunne timingen vært bedre?

Emeli Sandé:
Hun har jobbet med Tinie Tempah, skrevet låter for Leona Lewis og Susan Boyle, toppet listene i hjemlandet, England og i Irland med singelsamarbeidene ”Read All About It” med Professor Green og ”Beneath Your Beautiful” med Labrinth. Debutalbumet hennes, ”Our Version of Events” kapret førsteplassen i til sammen ti uker og ble det bestselgende albumet i Storbritannia det samme året med over en million solgte plater. Listesnakk til side, Emeli Sandé er en av vår tids fineste sangere og låtskrivere. Liker du Nina Simone, Amy Winehouse eller Joni Mitchell, så er du hjemme.

Anne-Marie:
Alarmen går – hør, alarmen går! Den gikk i fjor da Anne-Maries band Rudimental spilte på Plenen, og den går i år når den britiske jenten tar med seg sitt eget popmaskineri til festningen for å gi publikum en dopamininnsprøytning med hits som Alarm og Ciao Adios. Ryktene vil ha det til at hun verdensmester i karate – akkurat det kan vi ikke bekrefte, men hun har utvilsomt svart belte i dansemusikk. Medregnet den bestselgende hitten Rockabye med Clean Bandit og Sean Paul, har ungdommen hatt hele fem låter på bestselgerlistene i Storbritannia siden debuten.

Oh Wonder:
Alt-pop-duoen Oh Wonder er noe av det fineste musikkbyen London har å by på om dagen. Josephine Vander Gucht og Anthony West gjorde det til sin misjon å spille inn og gi ut en singel i måneden gjennom et helt kalenderår. Resultatet ble debutalbumet ”Oh Wonder” som kom i september 2015. Verdens største musikkmarkeder tok i mot dem med åpner armer. Utsolgte hus i både New York, Los Angeles, Paris og London var et utvetydig signal om at de gryende stjernene hadde trykket på de riktige knappene. Sjekk selv ut låter som ”Drive” og ”Technicolour Beat” og du vil skjønne hvorfor vi gleder oss sånn til å ta i mot dem på Bergenfest.

Tiggs Da Author:
London-gutten Tiggs er opprinnelig fra Tanzania, har en fascinasjon for obskure 60-tallsdokumentarer, øst-afrikansk jazz, Dizzie Rascal og klassisk Motown. Slikt blir det bra musikk av. Tiggs elsker fotball, og hvis du gjør det samme, er det ikke utenkelig at du har hørt den fengende Tiggs-låten Run på FIFA 16. Låten er full av Tiggs energi, og vinker kanskje litt i retning Ray Charles. For tiden jobber det britiske talentet med cred-navn som Lady Leshurr, Futurecut (Rihanna, Lily Allen) og Mark Ralph (Years & Years).

Izzy Bizu:
Den etiopisk-engelske sangeren Isobel Beardshaw vokste opp til tonene av Ella Fitzgerald og James Brown. Når hun nå står på scenen under navnet Izzy Bizu og smeller til med freidig fusjon av soul, funk, jazz og pop, er det barndomsheltene hun takker for stafettpinnen, samt idolene Amy Winehouse, Whitney Houston og Adele. Hun sier at hun elsker squat-fester og varehus-raves, men den lekre og lekne popmusikken hennes passer minst like godt på et frodig festningsområde, synes vi.