Tre år etter forrige album forbereder nå The Drums utgivelsen av sitt fjerde, «Abysmal Thoughts». Til høsten legger de ut på europaturné, og 25. september går turen til Parkteatret i Oslo.

Første smakebit fra albumet er «Blood Under My Belt», som du hører under. I typisk The Drums-ånd er det en hjerteskjærende låt forkledd som solskinnspop.

Den nye plata er spilt inn over det siste året og tre månedene, med den samme gitaren, synthen og trommemaskinen bandets grunnlegger og frontfigur Jonny Pierce har brukt siden starten. Med «Abysmal Thoughts» har han laget albumet han alltid har hatt på hjertet. Siden det er The Drums vi snakker om, er selvsagt hjertet knust, men det er en type hjertesorg det er skjønnhet og til og med lykke å finne i.

– Jeg sa jeg ville la livet skje; universet lyttet, og kjørte meg knallhardt. Men helt ærlig, jeg lager forferdelig kunst når jeg har det bra. Det som blir hos meg lengst – og som treffer andre – er alltid det som kommer ut av elendighet.

The Drums har besøkt Parkteatret to ganger tidligere, begge til stor glede for både publikum og anmeldere. Fem år etter forrige konsert gleder vi oss enormt til å få dem tilbake, skriver konsertscenen i pressemeldingen.«Abysmal Thoughts» slippes 16. juni på Anti Records.