Det er klart at Skandinavias mest unike rockeband bob hund tar turen tilbake til Tønsberg lørdag 15. juli. I morgen slipper de ny singel sammen med Silja Sol. Se utvidet klipp under.

Selv sier de på sin sedvanlige bob hundske måte at de er usikre på om Slottsfjellpublikummet kommer til å bli fornøyd: -Vi är mycket glada över att ha blivit inviterade till Slottfjell. Men vi inbillar oss att vi inte kommer att ge festivalbesökarna vad de vill ha. Vi inbillar oss att vi kommer att ge festivalbesökarna vad de behöver. Glad min.

Bandet, som oppstod i 1991, består av Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson og Christian Gabel. Seks individer som ikke passer inn, men som passer sammen. Live har de formidlet sin musikk med energi og tilstedeværelse, og feid publikum av føttene i Skandinavia i 25 år.

Siden starten har de rukket å auksjonere bort instrumentene sine, arrangert en egen bob hund-festival, skrevet og framført musikk til stumfilm, sluppet tre album, to EPer, en rekke singler, et livealbum og filmen Det dubbelexponerade gömstället, som skildrer historien om bandet og deres kreative prosess. Og spilt på Slottsfjell i 2009. Endelig står fjellet for tur igjen!16 Urørtband klare for P3-Scenen

NRK P3 har blitt en viktig samarbeidspartner for Slottsfjellfestivalen over mange år, og også i sommer skal de ha sin egen scene på fjellet. Her ryddes det blant annet plass til et utvalg helt ferske band, som skal få glede Slottsfjell-publikumet gjennom de fire festivaldagene. Blant 250 påmeldte Urørt-artister, har Slottsfjell og representanter for P3 og Urørt plukket ut noen av de mest spennende nye bandene og artistene i Norge akkurat nå.

Luli
Conz
Vanja V
Pom Poko
Boy Pablo
Tuvaband
Yung Smul
Shakanaka
Rise Above
Hanne Mjøen
Emma Jensen
Jimi Somewhere
Wonder The Boy
Killer Kid Mozart
Heave Blood And Die
Are You Having Fun Yet

Les mer om de utvalgte her