Foto: Magnus Nordstrand

Ponette er et Oslo-basert band som etter sin debut-EP I ’m Alone fra høsten 2016 utgir den oppfølgende singelen “Freak” 7. april.

Det energiske og mørke pop-lydbildet kombinerer luftig vokal med kalde synther, støyende gitarer, tunge bass-droner og drivende elektroniske trommer. “Freak” er et samarbeid med produsenten Foundhim som tidligere også har remixet tittelsporet fra EP-en.

Bandet spilte to suksessfulle konserter under årets By:Larm-festival og ble i samme forbindelse kåret som en av vinnerne av Forbildeprisen. De ble valgt ut som Ukas Urørt hos NRK P3 tre uker etter EP-ens utgivelse i fjor, og musikken ble i den forbindelse rost av den ikoniske duoen Röyksopp. I konsertanmeldelser fra By:Larm 2017 høstet de lovord fra skribenter i blant annet Musikknyheter.no og Ny Musikk Hver Dag som karakteriserer musikken som dansbar shoegaze.

Vår anmelder Daniel Hagen delte ut 8/10:

Ponette har akkurat det så mange av artistene på by:Larm mangler: variasjon. Det er et vidt spenn av sjangere og stiler som blir blandet og der noen partier høres ut som radiopop er det andre partier som er mye mer obskure. Noen ganger høres det ut som noe så paradoksalt som dansbar shoegaze.

Freak er ute overalt i morgen, men du hører premieren først her: