Ingen påskeferie å spore hos Norges hyggeligste festival. I dag ble det bekreftet at noen av landets fremste artister i kombinasjon med nye stjerneskudd er klare for den fjerde Piknik i Parken i juni. Ane Brun, Ingrid Olava, Amanda Delara, Ivan Ave, Janice (SE) og Signe Eide supplerer en allerede bejublet line-up.

Ny festivalsjef for Piknik i Parken

- Årets line-up er fantastisk, og jeg er så glad vi kan skilte med så mange bra damer! Som rykende fersk festivalsjef, føler jeg meg heldig som får være med å lage det vi mener er Norges fineste festival. Utrolig gøy at vi kan presentere Signe Eide i dagens nydelige slipp. Hun er virkelig en personlig favoritt. Elsker stemmen og stemningen i musikken hennes, og gleder meg til å se henne i parken. Sier festivalsjef for Piknik i Parken Maria Carmona.

Ane Brun har bodd i Stockholm siden tidlig på 2000-tallet, og det var hos våre naboer i øst hun startet sin utrolige karriere. Nesten hvert eneste album hun har gitt ut har fått seksere kastet etter seg, og hun spiller utsolgte konserter hvor hen hun er. Ane Brun har vunnet Spellemannprisen for Årets kvinnelige artist og Årets hit i 2005, og hun har i tillegg vært nominert til European MTV Music Awards og Grammis i Sverige. Lørdag 24. juni er hun kl for Piknik i Parken.

En annen av våre største norske artister er 10 års jubilanten Ingrid Olava.
Ingrid Olava har sunget seg inn i våre hjerter og for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og populære artister. Tidligere i år markerte hun 10 år som artist med en storslått konsert i Operaen. Fredag 23. juni er Olava tilbake på festivalen som hun også gjestet i 2014. Denne gangen med CELLOLYD.

Nye stjerner

Det er ingen underdrivelse når man sier at Amanda Delara er en av de mest spennende artistene du kommer til å høre i 2017. Det tok ikke lang tid fra hun la ut sin egne musikk på nett til hun ble plukket opp av teamet bak Nico & Vinz, og hun har også jobbet tett med Red Bull Sound Select. Hun har foreløpig gitt ut sine to første singler i år til strålende mottakelse.

Ivan Ave gikk ikke rolig i dørene i 2016, da han både slapp sitt debutalbum, «Helping Hands», la ut på en større Europaturné og spilte på mange av de største festivalene i Norge. Nå har han masse erfaring på baken, og er klar for piknik i parken utenfor Vigelandsmuseet. Ivan Ave inspireres like mye av jazz, prog og soul som av hiphop, og det er lett å høre at mannen henter mye inspirasjon fra det legendariske hiphop-labelet Stones Throw. Han startet året med å gi ut singelen «Also», som er produsert av Kaytranda, som var første drypp fra hans kommende fullengder.

Janice og Signe Eide

Det siste året har det sneket seg tunge og sjelfulle toner fra bydelen Tensta i Stockholm og over grensa til Norge, og i sommer kan vi høre opphavet til disse tonene live på Piknik i Parken. Janice har lang erfaring fra Tensta Gospel Choir, som blant andre Seinabo Sey og Lykke Li tidligere har vært aktive i, så det har aldri vært noen tvil om at hun kan synge, men det er tekstene sammen med musikken som gjør Janice så fantastisk. Hun har kun sluppet noen få singler til nå, men det er allerede masse buzz rundt denne kommende stjernen, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid.

Signe Eide er et resultat av musikkbyen Oslo, med flere hundre konserter de siste sju år - og på festivaler som Slottsfjell og Trænafestivalen. Og artisten Lissie har hatt den den fremadstormende artisten som support act over flere år, på Rockefeller, Sentrum Scene og i de største konserthus i landet. I juni står hun på Piknik i Parken scenene for første gang.Foreløpig program 22. – 24. Juni 2017:

Father John Misty, Solange, First Aid Kit, Ane Brun, Amanda Delara, Cass McCombs, RY X, Spoon, Whitney, Good Harvest, Paradisia, Tall Hights, The Tarantula Waltz, Band Of
Gold, Gundelach, Ingrid Olava, Ivan Ave, Real Estate, Gavin James, Margo Price, The Switch, Adna, Marte Wullf, Tash Sultana, Fieh, Janice, Kadhja Bonet, Siv Jakobsen og Signe Eide

Om Piknik i Parken. Piknik i Parken ble arrangert for første gang i 2014. Bak festivalen står flere sentrale personer i norsk musikkliv med et brennende ønske å lage en festival med fantastisk musikk, mat og drikke. En totalopplevelse i en av Oslos vakreste parker. Piknik i Parken foregår utenfor og inne på Vigeland-museet.