Carl Louis skapte blest i musikk-Norge da ha bestemte seg for å forlate CLMD til fordel for en egen solokarriere. Med låter som dykker dypere blant et mer organisk og bevegende lydlandskap, har Carl klart å skape et unikt uttrykk som danser i grenselandet mellom undergrunnen og det kommersielle. Pulserende synthbølger, analoge trommer og trollbindende
vokalmelodier er med på å forme det spennende og ukonvensjonelle elektroniske uttrykket til Carl Louis.

Både “Apogee (feat. Pav)”, samt “Telescope” og “Human Again” med det norske stjerneskuddet ARY ble listet på P3.

Carls cinematiske sound har gjestet opptil flere store norske TV-serier, reklamer og florerer blant Spotify-spillelister verden rundt.

Carl Louis har brukt det siste året i studio for å skrive sitt neste album: “Memory Lane”. Albumet inneholder åtte låter, som med en digital varme klarer å utfordre det kalde inntrykket av norsk elektronika. Hver låt vil bli sluppet mellom februar og frem til albumet er sluppet i sin helhet i mai.

De siste ukene har Carl Louis sluppet de fire første sporene fra albumet og fått glitrende tilbakemeldinger med terningkast 5 fra NRK og listing på P3 og P1. Du hører det femte sporet først her på Musikknyheter.no dagen før release.

– Med Matinee ønsket jeg å lage en reise hvor hovedtemaet starter det hele for så å være fraværende helt mot slutten, men allikevel med følelsen av at det var der hele tiden. Tittelen refererer til at sangen best nytes som en tidlig ettermiddags snack, sier Carl Louis selv om låta.

«Matinee» er en leken, plystrevennelig, melodidrevet låt med stor inspirasjon fra Carls nye favorittinstrument – Melotronen, og kan minne om gamle helter som tidlig Røyksopp, Ugress eller Ralph Myerz. Sjekk ut:Matinee slippes via Toothfairy 21. april.