Foto: Tom Sheehan


Reddet fra avlagte formater, røsket ut av mørke skap, og bragt ut i lyset igjen etter to tiår på lageret... "OKNOTOK" slippes 23. juni 2017 via XL Recordings og Playground Music i Skandinavia – en dato som (omtrent) sammenfaller med de(n) opprinnelige slippdatoen(e) til Radiohead sitt prominente tredjealbum "OK COMPUTER" fra 1997.

Det nye albumet inneholder tre hittil uutgitte låter: "I Promise", "Lift" og "Man Of War".

"OK COMPUTER" ble opprinnelig utgitt i 1997, på flere ulike datoer som strekker seg fra mai til juli. Albumet er produsert av bandet selv og Nigel Godrich, og inneholder blant annet singlene "Paranoid Android", "Karma Police", "Lucky" og "No Surprises". "OK COMPUTER" blir ofte referert til som et av de aller beste albumene i Radiohead – eller hvilken som helst annen artist – sin katalog. Det var den første Radiohead-platen som nådde førsteplassen på listene i Storbritannia, og deres første som ble nominert til en Grammy for Album of the Year. I 2015 bestemte The National Recording Registry at "OK COMPUTER" skulle bevares i Library of Congress på grunnlag av at det er en utgivelse som har vist seg "kulturelt, historisk eller estetisk signifikant".

Den kommende "OKNOTOK" består av det opprinnelige 12-spors albumet "OK COMPUTER", åtte b-sider, og enhver Radiohead-samlers våte drøm: "I Promise", "Lift" og "Man Of War". Disse tre, svært ettertraktede sporene fra "OK COMPUTER"-æraen får endelig se dagens lys når de originale studioinnspillingene nå utgis som en del av "OKNOTOK".

Radiohead sin "OK COMPUTER OKNOTOK 1997 2017" slippes 23. juni.


Øverst fra venstre: 3xLP lys blå vinyl; 3xLP standard vinyl; Boxed Edition; standard 2xCD

"OKNOTOK BOXED EDITION" består av en svart boks prydet av et bilde av en forkullet utgave av "OK COMPUTER". Boksen inneholder tre vinylplater (180g svart 12"), en innbundet bok med mer enn tretti bilder / artworks (hvorav mange er tidligere upubliserte), og tekstene til alle låtene (bortsett fra de som ikke egentlig har noen tekst). Og det følger flere overraskelser med: en notatbok bestående av 104 sider fra Thom Yorks bibliotek av nedskriblede notater fra den tiden, en tegnebok med 48 sider "preparatory work" signert Donwood & Tchocks (aka Thom Yorke og Stanley Donwood, kunstneren som sammen med Yorke har stått bak alt av Radiohead artwork til plakater og album siden 1994), samt en mixtape (C90 kassett) som bandet har satt sammen av materiale hentet fra "OK COMPUTER" session-arkiver og demoer.

Utenom Boxed Edition, slippes det 23-spors albumet i digitale formater, på dobbel-CD og som trippel 180g vinyl 23. juni 2017.