Foto: Sigbjørn Borud

Det er allerede 3 år siden brødreparet Magnus og Stian Gulbrandsen var aktive med duoprosjektet sitt Saturday City og ga ut sin første og selvtitulerte EP. Kanskje skyldes pausen at Stian måtte gi ut ny plate og podcast med Death By Unga Bunga, og herje rundt litt på konsertscener i USA et par år? Kanskje måtte Magnus gi rom til familieforøkelse, og spille land og strand rundt med The Dahlmanns og Elvira Nikolaisen?

Uansett grunn til fravær; Saturday City er tilbake!

Første singel ut er den energiske og våryre Land Of Hearts, og låta vitner om at Saturday City har fornyet seg siden sist.

- Vi valgte Land Of Hearts som førstesingel fordi det er den som best forteller at nå er vi her igjen. Av alle sangene fra albumet som kommer er dette låta med mest driv. Den starter med refrenget og lar det stå til! Både musikalsk og lyrisk er det en oppløftende sang, noe som gjør at den skiller seg litt ut ifra tidligere utgivelser.

Dere kom med EP for 3 år siden, hvorfor tok det så lang tid?

- Fordi vi er veldig treige. Vi har egentlig spilt inn hele albumet 2-3 ganger. Det satt liksom ikke helt den første gangen, og så kommer man fort dit at man aldri blir ferdig. Så til slutt satte vi en deadline og det hjalp. Det begynte sånn smått å bli for dumt å utsette noe mer, og så ble det så mye mas rundtomkring.

Nå satser dere mer som fullt band i motsetning til duo forrige gang, hvorfor det?

-Vi starta som duo mer fordi det var enkelt, og musikken var roligere. Men på de nye låtene ble duo-formatet litt begrensende, vi trengte mer kraft og energi i form av fullt band. Så nå kan vi gjøre begge deler!

Men bandets nye singel bør også føles familiær og være gjenkjennbar for dem som kjenner Saturday City fra før; stemmene og harmoniene har alltid vært et bærende element i musikken, og dette har ikke forandret seg.

Saturday City er inspirert av blant annet Steve Earle, Townes Van Zandt, 60’s RnB & Soul, Bruce Springsteen, Big Star and The Beatles, for å nevne noen.

Bandets første album er planlagt utgitt høsten 2017.