Despereaux slapp i dag en ny singel og dermed utnyttet vi muligheten til å spørre bandet litt nærmere om hvem de er samt forsøkte (forgjeves) å finne ut hva den nye låten, The Fighter handler om.

Først av alt, hvem er Despereaux?
- Vi er et band fra Mysen og Rakkestad. For tiden er vi veldig fornøyde fordi vi nettopp har slippi en singel som har figurert i hver eneste setliste siden vi starta i 2014. Sangen er også førstesporet på vår kommende EP, Hugging the Cactus. Vi er også veldig fornøyde og ikke minst spente fordi det kommer til å komme mye mer fra oss framover.


Kan dere oppsummere Despereaux i et ord?
- Svette (adjektivet)... eventuelt hårete.

Hva handler "The Fighter" om?
- Vi er litt kjedelig restriktive med sånn info ettersom vi håper at at folk skal kunne lese egne ting inn i melodien og teksten. Man kan ha et sterkt forhold til en sang i flere år, for så å lese et eller annet intervju med artisten som tørt forteller at sangen handler om tic-tac eller noe annet arbitrært. Kan kanskje strekke oss så langt som å si at det handler om nære relasjoner... Men er nok fire forskjellige forklaringer videre derifra uansett.

Hvordan er planene for året?
- Planene for året er enkle: spille så mange konserter som mulig. Vi skal også gi ut to EPer: Hugging the Cactus, som kommer i september, og en annen EP, som er et samarbeidsprosjekt med to bachelorstudenter på Westerdals. Den slippes i starten av juni, og da blir det en releasekonsert på John Dee 6. juni.

Takk til Despereaux for at dere tok dere tid til å svare på spørsmålene.

Sjekk ut The Fighter her: