Foto: Ingrid Pop

Britiske Slowdive er som shoegaze-legender å regne. I dag ble det klart at bandet tar turen til Tønsberg i sommer for å spille på Slottsfjellfestivalen! I tillegg til den store sommerfestivalen, blir de også å se på Trondheimsfestivalen Pstereo en måned senere. Dager og scener er foreløpig ikke satt.

Sist Slowdive var i Norge spilte de på Øyafestivalen i 2014. En konsert som tydelig imponerte festivalpublikumet. "På slutten var lyden helt fabelaktig god til festival å være, det ble rapport om tilnærmelsesvis moshpit-oppførsel foran scenen, og folk sto og gråt når det var ferdig", skrev Dagbladets anmelder.

I tillegg til konserter, er bandet aktuelle med ny musikk: etter 22 års stillhet er de tilbake og slipper et helt nytt, selvtitulert album! Slowdive sitt debutalbum "Just For A Day" ble sluppet i 1991 av Creation Records. I 1993 kom bandets høyt aktede album "Souvlaki", etterfulgt av "Pygmalion" i 1995, før bandet så brøt opp. Etter det har et par samlealbum blitt utgitt og gruppens medlemmer har begitt seg ut på andre musikalske prosjekter. I 2014 annonserte Slowdive derimot at de var gjenforent og at ny musikk var på vei. For trofaste fans var deres første nye singel "Star Roving", som ble utgitt i januar i år, en verdig hjemkomst. Den nyeste smakebiten fra albumet, "Sugar For The Pill", er en vakker og nedtonet låt som er lysår unna den pulserende psychen på "Star Roving", men likevel umiskjennelig Slowdive.