The National kan avslører i dag at de skal slippe sitt syvende studioalbum, "Sleep Well Beast"! Albumet slippes 8. september 2017 via 4AD / Playground Music Scandinavia. "Sleep Well Beast" er produsert av Aaron Dessner, med bidrag på produksjonssiden fra Matt Berninger og Bryce Dessner. Albumet er mikset av Peter Katis og ble spilt inn i Aaron Dessners studio i New York.

I dag deler de første singel fra albumet, "The System Only Dreams in Total Darkness", sammen med en musikkvideo regissert av Casey Reas.
"Sleep Well Beast​" er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå, og slippes på CD, digitalt, og som dobbel vinyl.

Bandet legger ut på en verdensomspennende turné i sammenheng med albumslippet, som starter i Irland 16. september. Det lukkede forsalget starter som nevnt mandag 15. mai, og ordinært billettsalg fredag 19. mai kl 10.00. Det blir hele to konserter i Norge: The National spiller på Sentrum Scene 06. og 07 november. De kommer også til Stockholm og København, i tillegg til en opptreden på Glastonbury, Pitchfork sin festival i Paris, og flere andre store scener i England og USA. Mer informasjon om turnéen finnes HER.

"Jeg gleder meg stort til endelig å se The National i klubbformat igjen. Sist de spilte hos oss, for nøyaktig 10 år siden, ble de først satt opp på John Dee, men flyttet opp til Rockefeller på grunn av bra billettsalg etter gjennombruddet med 'Boxer'", forteller bookingmedarbeider Vegard Engelsvoll fra Rockefeller.

THE NATIONAL LIVE I SKANDINAVIA
12/08/17 – HAVEN Festival – København, DK
04.11.17 – Annexet – Stockholm, SE
05.11.17 – Annexet – Stockholm, SE
06.11.17 – Sentrum Scene – Oslo, NO
07.11.17 – Sentrum Scene – Oslo, NO"SLEEP WELL BEAST" TRACKLIST
Nobody Else Will Be There
Day I Die
Walk It Back
The System Only Dreams in Total Darkness
Born to Beg
Turtleneck
Empire Line
I’ll Still Destroy You
Guilty Party
Carin at the Liquor Store
Dark Side of the Gym
Sleep Well Beast

De som forhåndsbestiller albumet på CDON.no fra og med i dag og innen utgangen av fredag 12. mai, vil motta en eksklusiv early access-kode og får dermed mulighet til å kjøpe billetter til konsertene i Oslo før alle andre! Lukket forsalg av konsertbilletter starter mandag 15. mai.