Daniel Romano kommer fra Ontario, Canada, og er en anerkjent artist, poet og musiker. En strålende multi-instrumentalist som gjerne eksperimenterer, kjenner ingen grenser og gjør det uventede. Men hele tiden med sin ufeilbare følelse for melodi og bærekraftig låtskriving i bunnen. Nyskaping er bra, men aldri på bekostning av låten.

På det nye albumet "Modern Pressure« flytter Romano grensene mer enn noen gang tidligere. Likevel er albumet en meget logisk oppfølger til den kritikerroste forgjengeren “Mosey”. De tolv låtene ble skrevet I 2016 og ble spilt inn I en lånt hytte inne i skogene i Värmland. Strykere og blås ble lagt til i Toronto i høst.

Den første singelen heter "Roya" etter Roya Sarvestani, Värmlands konsertarrangør, som ordnet med hytta der Romano kunne sette opp sitt midlertidige studio.Modern Pressure er et solid bevis for at Daniel Romano er et talent utenom det vanlige. Og hans utålmodige nysgjerrighet og total uvilje mot å slå seg ned musikalsk, gjør ham til en av dagens mest interessante artister.

Turné:

03-November: Trondheim (NO) @ Teaterhuset Avant Garden
04-November: Bergen (NO) @USF Verftet - Sardinen
05-November: Kristiansand (NO) @ Håndverkeren
06-November: Oslo (NO) @ John DEE