Foto: André Løyning

Da Espen Reinertsen lagde sitt første soloalbum ‘Forgaflingspop’ holdt han det hemmelig. Albumet sto klart i 2013, og ble gjort tilgjengelig via Bandcamp i all stillhet, uten å ha blitt presentert for andre enn de to nære kollegaene og medmusikantene Erik og Eivind som hadde bidratt på plata. Selv forklarer Espen plata som et resultat av et antiformidlingsprosjekt der han prøvde ut masse ting han aldri hadde gjort før.

Men heldigvis stoppet ikke toget på dén stasjonen. Susanna Wallumrød fikk snusen i albumet, og tilbød seg å utgi ‘Forgaflingspop’ på skikkelig vis, på sitt eget label SusannaSonata. Det kunne Espen gå med på mens han samtidig ga uttrykk for at han ikke kunne bistå med salg eller promotering. Selv om den er tilgjengelig på alle musikktjenestene og nå endelig foreligger som vinyl, har Espens snurrige og organiske elektronika kun kommet de heldige for øre. Solodebuten har på mange måter forblitt hemmelig.

- Jeg liker så godt Espens musikk, og håper at flere får høre både Spioneringsvise, og albumet Nattsyntese når det kommer i august, sier Susanna til Musikknyheter.no

I mellomtiden har Reinertsen puslet videre i sitt eget musikalske univers, og resultatet er et mer utadvendt andre soloalbum kalt ‘Nattsyntese’ Første smakebit fra albumet som kommer i august er singelen ‘Spioneringsvise’. Synth arpeggio over trommer og Espens klare vokal er fremtredende i denne fengende varme elektroniske visa.

"Spioneringsvise" kom til etter Espens møte med ordet spion.

"Den handler kanskje ikke så mye om det å følge etter noen, men muligens om hvordan man enkelte dager kan falle for fristelsen til å unngå å si ting som de er", forteller Espen om låta.


spioner kan ikke snakke seg vill
nei, alle signaler må krypteres
især de som går helt innenfra og ut
selv om de allerede er temmelig komplekse

Debutalbumet kan sjekkes ut her!

Forhåndsbestill albumet