I mai i fjor slapp Matilda låten Ghost, som raskt ble B-listet på P3, og ble nr 10 på radiolisten i Norge.

I høst fulgte hun opp med Apologize, en duett hun gjorde med OMVR. Den ble raskt listet på norsk radio og var på et tidspunkt landets åttende mest spilte låt.

I mars i år var hun tilbake, denne gangen på den norske produsenten Coucheron sin låt Barely Floating, som allerede har nådd over 2,3 millioner streams og fått mye internasjonal oppmerksomhet.

Matilda forteller at hun ikke hadde sett for seg suksessen som hun har opplevd de siste årene.

- Det siste året har vært en emosjonell berg-og-dalbane. Jeg var livredd for å begi meg ut i et nytt musikalsk landskap og hadde aldri forventet den responsen som har kommet. Jeg vil si at Apologize - samarbeidet med OMVR, og musikkvideoen, er et klart høydepunkt, sier hun og viser til videoen der skuespillernykommeren Ruby Dagnall fra Skam spiller forelsket i en annen jente. Videoen har nå fått over 400 000 visninger på YouTube.

Nå er Matilda endelig klar for å slippe den nye låta Illusion. Låten handler om hvor frustrerende det kan være når andre mennesker har «trust issues» og alle gode intensjoner blir sett på med skråblikk, forteller hun.

Med på laget har hun hatt Frida Amundsen og Kristoffer Tømmerbakke.

- Frida og Kristoffer er to av mine favorittmennesker, og folk jeg har stor respekt for, så å få lage denne låta med de har vært helt nydelig!
Vi kom veldig raskt inn på riktig spor i session, og skrev Illusion på et par timer.

Det kommer mer ny musikk fra Matilda i løpet av året. Lytt til den nye singelen her: