M.I.A. (UK) er klar for Elvefestivalen 2017! Verdensstjerna får æren av å avslutte hele konsertprogrammet lørdag kveld.

– Vi er veldig stolte over å kunne presentere noe av det sterkeste vi har hatt på festivalplakaten. Dette er en populær og viktig internasjonal artist. Dette er tidenes beste, og største, artistprogram på Elvefestivalen, jubler festivalsjef Tom Søgård.

Festivalen, som i år arrangeres fra 24. – 27. august, har allerede slagkraftige navn som Kim Larsen & Kjukken, Ina Wroldsen, Raga Rockers og Janove på plakaten. Mange har ventet i spenning på det aller siste navnet på plakaten, og Elvefestivalen sparer ikke på kruttet når den aller største artisten trekkes opp av hatten.

– M.I.A. har over en milliard avspillinger på nett, er blant klodens mest nyskapende innen urban musikk, og den mest betydningsfulle artisten vi har booket i løpet av 21 år. Hun er også et globalt forbilde og har et sosialt engasjement som passer som hånd i hanske med festivalens inkluderende verdier. Det blir en fest uten like når M.I.A. avslutter ballet lørdag kveld, forteller Søgård om artisten med bakgrunn fra Sri Lanka og England.

– Vi gleder vi oss til en spektakulær opplevelse i nattemørket! konkluderer Tom Søgård.

M.I.A. eksploderte inn på den internasjonale musikkscenen i 2003 og sendte verdensomspennende sjokkbølger av glødende antrekk, revolusjonær politikk og pulserende musikk som kombinerer hardtslående hip-hop-beats med eksotiske lyder fra hele verden. «Paper Planes» er en av de største hitlåtene verden over etter år 2000 og albumet «Kala» fra 2007 kanskje det aller beste i sin sjanger i sitt tiår.

M.I.A. spiller også på Rakettnatt i Tromsø, samme helt med bl.a. Years & Years og Sigrid.Elvefestivalen markerer også sin satsning på unge talenter ved å utvide årets program og gjøre plass til de to lokale hotshot-ene Morgan Olai og Jimi Somewhere. Begge har gjort seg bemerket med henholdsvis gitarbasert retropop og innovativ indie/urban/pop. Jimi Somewhere fra Eiker var Drammens eneste representant på by:Larm i vinter, mens bartenderen Morgan Olai allerede har rukket å bli booket til festivaler som Slottsfjell.

Dette medfører at årets konsertprogram blir det største noensinne, med hele 16 artister på plakaten.

Fullstendig konsertprogram Gamle Kirkeplass:

Fredag 25.08
Kim Larsen & Kjukken (DK)
Ina Wroldsen
Raga Rockers
Minor Majority
Tønes
Daniel Kvammen
Mikhael Paskalev
Jimi Somewhere

Lørdag 26.08
M.I.A. (UK)
Åge Aleksandersen & Sambandet
Janove
OnklP & De Fjerne Slektningene
Sondre Lerche
Ary
Elsa & Emilie
Morgan Olai