Søndag 27. august arrangeres OBOS på Operataket for andre år på rad. Artistene som står på scenen i år er The Cardigans, Eva Weel Skram og amerikanske Lissie.

"Vi er veldig glade for å komme tilbake til fine Oslo igjen. Det er drøyt ti år siden sist vi spilte på Rockefeller. Vi håper det blir en riktig fin aften sammen”, sier The Cardigans

Eva Weel Skram har vært fan av The Cardigans siden starten, og gleder seg stort til å dele scene med heltene:

”At eg skal dele scene med The Cardigans er heilt uvirkelig, ein draum som går i oppfyllelse. Og at scena er sjølvaste operataket er heilt vanvittig. Eg har aldri gleda meg så mykje til ein konsert, det kjem til å bli ein magisk dag," sier hun.

Konserten er en gave til Oslo by. Billettinntektene går uavkortet til gode formål innen barne- og ungdomsarbeid i byen. Billettene koster 125 + billettavgift og kjøpes på obos.no/operataket

I 2016 var det Marcus & Martinus, Veronica Maggio og Bernhoft som fylte to dager på Operataket, og over en million kroner ble fordelt til alt fra instrumenter og uniformer til flere av byens korps, til teaterproduksjon og musikkutstyr for musikkglade barn og unge i Oslo.

”I OBOS jobber vi for å gi tilbake til våre medlemmer, og vi har lang tradisjon for å støtte kulturlivet. Gjennom OBOS på Operataket gjør vi begge deler. En by med et rikt kulturliv, er et godt sted å bo. Derfor gjør vi slike prosjekter”, sier Hege Asplund, prosjektleder for OBOS på Operataket.

Pressebilder og bilder fra 2016 finner du her:

Les mer om prosjektet her: obos.no/operataket

Om artistene:

The Cardigans

Med superkarismatiske Nina Persson i front, fikk The Cardigans sitt virkelige gjennombrudd med «First Band On The Moon» i 1996, og superhiten «Lovefool». Siden da har bandet blitt verdenskjent med sine fengende poplåter som«Erase/ Rewind» og «My Favorite Game». Det svenske bandet har solgt over 10 millioner album og sjarmert musikkelskere verden over.

Lissie

Amerikanske Lissie albumdebuterte i 2010 med kritikerroste «Catching A Tiger», som solgte til gull i både Storbritannia og Norge. Singer/ songwriteren med hitlåter som «When I’m Alone» på samvittigheten, har sluppet ytterligere to album, og toppet plakaten på store festivaler både i og utenfor Norge. Lissie sier:

”Jeg elsker å spille i Norge, og det norske publikummet har gitt meg fantastisk støtte helt siden starten. For tre år siden spilte jeg i Operaen i Oslo, og det var en fantastisk opplevelse. Jeg er henrykt over å få sjansen til å spille der igjen, denne gang ute på taket. Forhåpentligvis for 8000 glade mennesker. Sees på OBOS på Operataket!”

Eva Weel Skram

Hele Norges Eva Weel Skram står bak en rekke hits under artistnavnet Eva & The Heartmaker. Deltagelsen i «Hver gang vi møtes», der hun for første gang begynte å synge på norsk, har gjort henne til en av de mest folkekjære unge artistene her til lands. Eva har spilt for fulle hus over hele landet siden den gang. Nylig slapp hun første single fra sin kommende norskspråklige plate, den sterke «Berre la meg vær», som hun også fremførte på NRKs «Lindmo». Sitat fra Eva Weel Skram: