Oslobandet Label mottok strålende kritikker for sitt debutalbum, Oslo So Slow, som ble sluppet i august i fjor. Bandet har vært utålmodige med å komme seg inn i studio igjen for å følge opp plata og «Baby Don’t You Lose Your Temper» er første smakebit.

Låta er spilt inn, mixet og produsert av Trond Mjøen (Euroboys, Mirror Lakes) og mastret av JJ Golden (Jonathan Wilson) i Ventura, California.

Vi tok en prat med vokalist og gitarist Magnus Jakobsen.

Hva har inspirert dere denne gangen?

- Selve tittelen på låta er det vel flere som kan kjenne igjen? Det høres i hvert fall veldig stilig ut midt på da'n. Så er jo teksten som tidligere hentet fra en av disse berømte Oslo-nettene. Mye rart som skjer, når man tenker over det. En gang vi kjørte hjem etter øving så kom det bort en mann og banka på ruta. Han var helt overbevist om at vi var sikkerhetspolitiet og lurte på hvem vi overvåket, men det er en annen historie. Uansett, hvis man skal snakke om lokal inspirasjon så husker vi at vi satt i bilen utenfor øvingslokalet i Brenneriveien og hørte på Musikkmisjonen rundt år 2000. Selveste Kristin Winsents hadde premiere på låta "Stockholm" fra "Getting Out Of Nowhere" med Euroboys. Husker stemmen til Stoffe fra "Dom kallar oss Mods" og deretter at låta sparket inn, å saft suse det gikk rett hjem. Vi har hatt med oss Einar Stokke Fadnes på konsertene våre det siste året, og det er ganske rart å stå på scenen med ham. Han er jo en av våre norske helter. Det er inspirasjon.


Hva har dere drevet med i det siste?

- Vi har akkurat kommet hjem fra Flekkefjord og Småbrygg-festivalen. Det er alltid gøy å reise rundt i Norge for å spille på festivaler, så det var en helt strålende opplevelse. Vi jobber mye i studio for tiden sammen med Trond Mjøen. Han er jo involvert i band som både Euroboys, Haraball, Mirror Lakes og Dark Times og har en vanvittig bred og åpen musikksmak som gjør at han alltid kommer med gode og overraskende ideer til hvordan vi kan jobbe med låtene. Denne singelen er jo første smakebit på det kommende albumet, og vi har allerede nå fått sjukt gode tilbakemeldinger på denne og et par andre låter. Så det lover bra.


Hva er annerledes nå enn forrige gang?

- Ikke så mye. Vannet fosser fortsatt ned Akerselva, Oslo får nye ordførere og nye t-banelinjer, men Label er som før. Det er klart det var fint med all den gode kritikken vi fikk for debutalbumet "Oslo So Slow", men det viktigste for oss er at vi klarer å lage en plate som er enda bedre enn den forrige. Det kan man kanskje ikke fortsette å si i all evighet, men vi er jo såpass ferske i det gamet at lista kan heves.


Hva er verdens beste band og hvorfor?

- Oasis svarte jo på det i sin tid.


Hva er det beste med Oslo?

- At alle arbeidsplasser ligger i gangavstand til ett eller annet NAV-kontor. Da kan man liksom si at "det er ikke langt fra (valgfri bedrift) til NAV".


Hvilke planer har dere fremover?

- Vi spiller på Last Train under klubbøya sammen med Sweden 8. august, og det kommer til å bli rimelig packed og pakkad, og så jobber bookingbyrået vårt med flere konserter til høsten. Vi jobber også videre med albumet. Neste singel er allerede klar, så den kommer nok ut i august-ish. Og så er det jo sommer, så bare å gønne på med parkliv, nattbading, kald drikke, gode venner, hengekøye og masse god musikk.
Coverbildet er tatt av den internasjonalt anerkjente fotografen Anja Niemi som har base i New York og London.