Lørdag 24. juni vies dagen til sommeren på Dattera. Bakgården fylles med musikk, både live på scenen og DJs.

Her er programmet:

15:00 - Silva
15:30 - Frantzvaag​
16:15 - Carl Louis​ (Live)
17:00 - Chmmr & Gude
18:00 - Dungen​ (Live)
19:00 - Ivan Smagghe​
21:00 - Secretsundaze​

Inne:
Jacks Kantine m/ Charlotte Bendiks​ - 23:00

DUNGEN (SE) - Live
Dungen har bygget seg opp til å bli et band som høster stor respekt her til lands og har en dedikert fanskare. Psykedelisk pop ispedd folkemusikk og jazz, alt dette representerer Dungen.

I februar spilte Dungen for et utsolgt Sentrum Scene, samme måned som deres kritikerroste album 'Häxan' ble sluppet. I mars gjorde de sin versjon av låta 'D' fra Prins Thomas' Album 'Principe Del Norte'.

Vi ønsker Dungen velkommen til bakgården og tilbake til Oslo!
SECRETSUNDAZE (UK)
Siden secretsundaze oppstod som et livsbejaende alternativ til kirka i 2002, har den London-baserte dagtidsklubben vokst til å bli en internasjonal størrelse – uten å gå på bekostning av den fundamentale grasrotmentaliteten.

Det er først og fremst takket være Giles Smith og James Priestly, grunnleggere av secretsundaze og konseptets faste platekusker. De forstår nemlig at den eneste sanne veien til suksess er å gi folk det de ikke vet at de vil ha: det forfriskende og forbausende.

Med gjester som Moodymann, Ricardo Villalobos og Four Tet – skikkelser som alltid søker å utfordre ikke bare seg selv, men også publikum – har secretsundaze vist at de befinner seg blant fortroppen av undergrunns klubbmusikk.

Ikke bare er deres utgivelser på labelet med samme navn høyt ettertraktede. Det samme gjelder deres omreisende søndagsfester, som – etter å ha vært innom Berghain i Berlin og Studio 80 i Amsterdam, i tillegg til et legendarisk fast vertskap på Sónar Barcelona – nå endelig ankommer Oslo.


IVAN SMAGGHE (FR)
I tråd med den famøse secretsundaze-mentaliteten, sverger Ivan Smagghe til å forene hype med integritet, det høyst obskure med det kriminelt dansbare.

Som både labelsjef, radiovert, produsent og DJ – ofte med sin medsammensvorne, Andrew Weatherall – slår han nemlig et slag for at dansemusikk ikke bare er fire takter og en groove, men faktisk en fullverdig kunstform.


CHARLOTTE BENDIKS
Hun har nylig sluppet EP-en "Hidden Tracks" på det smått så legendariske labeblet Cómeme, og siden livedebuten hennes på Insomniafestivalen i fjor har hun vært svært opptatt. Hun turnerer med sitt nye liveshow, som hun gjør sammen med sin makker Boska, spiller plater på legendariske klubber som Panorama Bar, Salon Des Amateurs og Dattera til Hagen.

Denne dagen spiller hun skiver i andre etasjen etter mørkets frembrudd.


FRANTZVAAG
Med sin drivende elektroniske musikk har den unge Frantzvaag på stødig vis gjort seg bemerket på Osloscenen. Inspirert av navn som Pete Rock og vår egen Erot (Tore Kroknes) skaper han melodisk lyd med kruttfylte samples som puster liv i dansegulvet.
Dette førte til topplistinger på Juno og rosende omtale fra respekterte navn som Move D, Jacques Renault og Session Victim, samt opptreden på by:Larm tidligere i år.

Med relevante beskjeftigelser som å drive platebutikk og jobbe på Hifi-klubben dyrker Frantzvaag en dypere forståelse for musikk, og det gir resultater. Høsten 2016 ble hans debut-EP ''Fuck Reality 03'' utgitt gjennom Smallvilles sub-label Fuck Reality og sangen "Knitring" ble fort anerkjent av BBC Radio 1 sin Mark E.

For å følge opp dette slipper han en EP hos Norges disko pris, Prins Thomas sitt Full Pupp labell i tillegg til en oppfølger hos Smallville Records senere i sommer.


CARL LOUIS - Live
Som den ene halvdelen av CLMD har Carl Louis allerede bevist at han kan skrive hitlåter med umiddelbar appell på det internasjonale dansegulvet. Etter at CLMD ble oppløst for et snaut år siden, har Carl Louis valgt å konsentrere seg om det han liker aller best: melodisk og iørefallende elektronisk disco. Carl Louis lager norsk disco på samme ekspansive måte som folk som Lindstrøm og Prins Thomas, og vi gleder oss til å ha Carl Louis tilbake i bakgården bare tre uker etter forrige opptreden på samme sted.


JACKS KANTINE
Jacks Kantine er den månedlige klubben på Dattera med kokken Jonas Wiik bak platespillerne. Klubben har gjort seg bemerket med stødige bookinger av både norske og internasjonale gjester. De siste året har klubben fått overvære besøk fra blandt andre Anthony Naples, Beautiful Swimmers, DJ Richard med fler! Jacks Kantine tar over når bakgården slukker musikken klokken 23.


CHMMR & DANIEL GUDE (B2B)
Denne dagen og for første gang med et back 2 back DJ-set. Chmmr ga nylig ut sin første fullengder, 'Auto', på Prins Thomas' label Full Pupp. Chmmr har vært en aktiv DJ og produsent av elektronisk musikk i en årrekke med flere utgivelser på Full Pupp.

Daniel Gude er et kjent ansikt på Oslos klubbscene, med sitt ukentlige recidency på Jaeger gir han danseglade og musikkinteresserte mennesker leksjoner i dansemusikkens verden.

SILVA
Tomas Silva har de siste årene vært å høre spillende i byens fleste kriker og kroker. Han er kjent for sin dype og hypnotiserende spillestil, og alt i fra rask techno til svevende ambient er å forvente.

Hva heter årets album fra Dungen?