Foto:

Singer/songwriter, Egil Olsen, slipper sin første rockeplate, sin mest elektriske plate, men markerer plateslippet med akustisk, strømløs intimkonsert på selveste Rockefeller den 23. august.

Den nye platen ‘You And Me Against the World’ er et oppløftende og energisk album med lidenskapelige rockelåter, i følge han selv.

- Det er et album om uovervinnelig kjærlighet i en gal, gal verden. Det er optimistisk og romantisk, med en litt hard og apokalyptisk undertone - men bak rocken og rollen er det som regel en vakker liten vise, så det blir veldig fint å fremføre dette akustisk. Strømløst. I utgangspunktet er tross alt de fleste sangene skrevet på en gammel kassegitar, forteller Egil.

Egil Olsen er kjent for sine usedvanlig underholdende konserter, der han balanserer sårheten, varmen og melankolien i musikken, med sin uforutsigbare lune humor og komiske timing på scenen.

- Jeg har covret både hip hop og rockelåter og har en tendens til å gjøre det om til små, minimalistiske og fine versjoner på akustisk gitar. På den nye platen min, snudde jeg dette på hodet og tok mine egne minimalistiske og akustiske demoer og gjorde de om til store, elektriske rockelåter.

I sin nye video, tar Egil Olsen oss med på kjøkkenet sitt, lager en kopp cappuccino og spiller inn en fin, akustisk demo, som senere ble den splitter nye rock n roll-singelen ‘Pretty Brutal World’