Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Det er vanskelig å beskrive de siste tolv månedene i Darling West sin karriere som noe annet enn en eneste lang opptur. Siden slippet av andreskiva «Vinyl and a Heartache» har de spilt konserter rundt i hele landet, vært listet i tretten uker på NRK P1, fått over to millioner plays på Spotify, blitt booket til Øyafestivalen, vunnet Spellemann for nevnte album, og sakte men sikkert begynt å bygge seg opp et navn i utlandet og spesielt i USA. Alt dette til tross, bandet har ingen planer om å hvile på noen av de opptjente laurbærene, og allerede nå slipper de to låter fra albumet som er planlagt tidlig 2018.

«While I Was Asleep» og «After My Time». De er spilt inn sammen med Bård Ingebrigtsen i Amper Tone Studios i Oslo, og er mikset av Marcus Forsgren.


Fortell litt om låtene som dere nå slipper.

- «While I was Asleep« ble påbegynt i Brooklyn og fullført på fjellet på Ål. En låt hvor Maris popteft har skapt nok et herlig refreng, med innslag av lett country-psykedelia i resten av sangen. Den handler om det øyeblikket der man oppdager hvor sårbart det er, det vakre som man bare vil at skal vare.

- «After My Time» er en av få låter vi har skrevet hjemme i leiligheten i Oslo. Man blir preget av å lese om menneskeskjebner og opplevelser man knapt kan forestille seg. Det er vanskelig å ta det inn, men samtidig viktig å ikke stenge det ute. Vi har det så utrolig bra i vår del av verden, og vi er nødt til å bevare vår medmenneskelighet overfor de som ikke er i vår situasjon.

- Denne gangen spilte vi inn live med trommer i studioet Amper Tone med Bård Ingebrigtsen. En arbeidsmetode som ga mersmak.


Det er ikke så lenge siden dere slapp nytt album, og dere har spilt masse det siste året. Hvordan har dere hatt tid til å lage ny musikk?

- Godt spørsmål. Det var vel noe vi var igang med nesten før «Vinyl and a Heartache» var ute. Etter det har vi vært ganske nøye på å sette av noen strekk i kalenderen for å konsentrere oss om skriving, så mellom USA-turen vår og et par turer på fjellet har vi et godt knippe nå.


Hva er planene for sommeren og året som kommer?

Det blir endel spilling i sommer, både som Darling West og med andre artister, så der flyr sommerukene. På sensommeren allerede skal vi i studio igjen, og gjøre mer alvor utav det nye materialet. Det blir nok en singel til før året er omme, også satser vi på plate i starten av neste år.


Hva gleder dere dere mest til denne festivalsommeren?

- Alle konserter vi gjør er vi jo veldig glad for å gjøre, og det er ikke alltid de stedene man tror skal bli høydepunkter som står igjen som de beste musikalske minnene. Men, når det er sagt, gleder vi oss jo veldig til å spille på Øya i år. Også skal vi to ganger til Nord-Norge, Lofoten og Bodø, samt at vi skal til Helsinki å spille før Lucinda Williams i et festivaltelt. Mye bra potensiale til gode minner her.