Tord Øverland Knudsen fra The Wombats og Marius Drogsås Hagen fra Team Me var barndomsvenner i Elverum hvor de vokste opp, og bege har siden gjort det stort internasjonalt i sine respektive prosjekter.

Nå har endelig tiden kommet for å lage musikk sammen, og resultatet er Imitating Aeroplanes og låta 'Hourglass'.I følge NME sier Knudsen om låta at:

- Den ble skrevet i kjelleren til foreldrene mine, hvilket tok oss tilbake til der alt begynte, akkurat som et par 12-åringer som nerder og spiller musikk igjen.

Låta er tatt fra debutalbumet 'Planet Language' som slippes 22. september via Propeller Recordings. 'Hourglass' er inspirert av den japanske folklore-karakteren Urashima Tarō, en fisker som skulle besøke undervannspalasset Ryūjin og da han kom tilbake til landsbyen sin oppdaget at det var gått 300 år.

- Tekstene er ganske mørke, fortsetter Knudsen, - men optimistiske i den forstand at man bør leve i nuet og alltid se fremover og gjøre det beste ut av dette lille fragmentet av tid vi har.


Imitating Aeroplanes spiller på Øya klubbdagen 8. august, og spiller support for Highasakite torsdag på Bergenhus festning 17. august!