Etter utgivelsen av det særdeles kritikerroste albumet «Vektlaus», i februar 2017, er Daniel Kvammen klar med ny musikk igjen.

«Som om himmelen revna» er en hjerteskjærende og atmosfærisk kjærlighetssang, som gjestes av Lars Vaular.

- Dette er en låt som jeg har jobbet med i over et år. Akkorder har blitt skiftet ut, arrangementet har blitt endret utallige ganger og i teksten har jeg slått ut som en skulptør. Den har blitt vridd og vendt på helt til den ble akkurat slik jeg ville. «Som om himmelen revna» er låta jeg ikke greide å fri meg fra. Og det er låta som beskriver hvordan det er å gå fra å føle seg vektlaus til å innse at du er maktlaus, sier Daniel Kvammen.

Om bergensrapper Lars Vaulars bidrag på låta har Kvammen følgende å si:

- Lars er en av mine største helter. Og han legger virkelig et av de råeste versene jeg har hørt ham gjøre. Som en storebror som ser ned på en og sier «Ro deg ned, a. Det ordner seg!». Det har gått frysninger nedover ryggen hver gang jeg har hørt verset, fra den første gangen til den dag i dag.

Lars Vaular selv stemmer i:

- Vi startet først med en helt annen versjon som hørtes ganske annerledes ut, før Daniel gjorde om hele produksjonen og fikk meg til å komme og legge verset på nytt. Synes det ble veldig storslagent og flott til slutt, sier Vaular.

Låtas musikkvideo, regissert av Eivind Landsvik, er en poetisk og vakker skildring av et møte mellom to mennesker.

- Jeg er mektig imponert over hvor godt Eivind har greid å se og å skape et univers ut i fra følelsesregisteret som er beskrevet i låta. Det vanskelige, personlige får leve side om side med noe vakkert og allment. Noe som er veldig enkelt, blir veldig vondt. Dette er definitivt den videoen jeg er mest stolt av, noensinne, sier Kvammen.

- Det er veldig kult hvordan Eivind har klart å lage noe der lyd og bilde sammen løftes til noe enda større, legger Vaular til.«Som om himmelen revna» slippes via Jansen Records i dag.