Lars Vaular våknet opp klokken seks en tidlig morgen i juni. Det var to måneder til han skulle avslutte Øyafestivalen som headliner, en konsert mange ser på som høydepunktet i karrieren hans. Han sprutet vann i ansiktet og så seg i speilet. På radioen snakket de om big data, svenske tilstander og annet valgfleks. Timelinen var fylt av emojis og lettvint solidaritet. Han tenkte på at DJ Khaled hver morgen ser seg i speilet og tenker “We not number two, no no no, we number one!” og “We the best!”. Det eneste Lars Vaular tenkte når han så seg i speilet var at han ikke hadde klippet seg på flere måneder.

På telefonen var det fire ubesvarte anrop. Han trodde han visste hva de handlet om. Bookingagenten lurte på hvordan det gikk med albumet han hadde blitt lovet men aldri fikk. Promojentene lurte sikkert på hvor det ble av “jeg gleder meg til å spille på festivalen deres”-videoen arrangørene hadde blitt lovet, og nå var purret på både en og to ganger. En benskjør bekjent på 75 år følte seg for dårlig til å forlate leiligheten, og lurte på om det gikk an å ordne hasj for 20 000 kroner, og regnskapsføreren ville vite hvorfor det i mai i fjor var brukt 4300 kroner på østers fra Fiskeriet.

Sannheten var at han hadde ikke laget noe album. Han hatet å filme seg selv med mobil. Han måtte skynde seg for å rekke å levere sønnen sin i barnehagen før han skulle ta flyet til Bergen 1040 for å spille tre eventer, tre kvelder på rad - med Ylvis - i forbindelse med at Coop fylte 150 år. Han flosset ekstra hardt, spyttet blod i vasken og bestemte seg for å spille inn en mixtape i Bergen på fire dager.Videoen til "Håret e tebake" er regissert av Eivind Landsvik.

– Eivind har laget noen fantastiske videoer i år, og på et par telefonsamtaler stablet vi sammen et enkelt konsept til sangen. Det hele gikk egentlig veldig kjapt, med en enkel låt, en kul location, flinke folk bak kamera, fine klær fra Alva Brosten, godt hår og litt god gammeldags posering fra meg. Jeg er ganske opphengt i gamle datamaskiner og hvordan fremtiden så ut for folk som levde på åttitallet, og dette tok vi med oss i videoen. En ganske perfekt dag på jobben egentlig, sier Vaular.