Foto: Odin Drønen

Susanna deler musikk fra det velrennomerte Tingingsverket for Vossa Jazz 2017 som hadde premiere 8.april 2017, og som ble spilt inn live av NRK. Sporet som nå deles bærer tittelen ’By Earth and Starry Heaven // City of Hope’, og Susanna & the Brotherhood of Our Lady gjør en serie på 5 konserter i Norge i høst.

Tingingsverket fra Vossa Jazz fikk navnet 'Garden of Earthly Delights' og sangsyklusen ble fremført av et ensemble Susanna selv satte sammen; Susanna & the Brotherhood of Our Lady. ’By Earth and Starry Heaven // City of Hope’ er første utgivelse fra sangsyklusen som er inspirert av den nederlandske billedkunstneren Hieronymus Bosch. Bosch skildret i sin kunst kampen mellom lyset og mørket både i sjelens dyp og i samfunnet generelt, og hans bilder er detaljrike og surrealistiske. Indre konflikter, spirituell smerte og søken etter sannhet er tema som også inspirerer og engasjerer Susanna. Instrumentasjonen består av piano, gitar, kassettspiller, akkordeon, stemmer, synth og elektronikk - dette låter ganske annerledes enn mye annet.

I anledning turnéen med Susanna & the Brotherhood of Our Lady i høst deler Susanna musikk fra den nye sangsyklusen. Sporet som deles består av to deler: ‘By Earth and Starry Heaven’ siterer fra gresk mytologi og bønnen til gudinne Athena. ‘City of Hope’ er manisk messing om veiledning i livet og kjærligheten, fremført av kvinnestemmer fra the Brotherhood of Our Lady, med vreng og ekko.

- For det første er det et så ærefullt oppdrag å få, å komponere selve Tingingsverket til Vossa Jazz, og for det andre så er det en heidundrende anledning til å gå i dybden og lage noe nytt. Hver prosess med ny musikk er så utrolig lærerik og gøy, og det var helt spesielt denne gangen med et splitter nytt band- utelukkende folk jeg ikke har spilt med tidligere. Så mange ting å finne ut av sammen, lyder, instrumenter og stemmer. Det er veldig stas å dele disse to låtene i anledning av vi skal ut og spille i høst, aller først i Oslo den 1. september, sier Susanna.

Konsertoversikt:
1. september Nasjonal Jazzscene, Oslo
20.oktober Dølajazz, Lillehammer
21.oktober Dokkhuset, Trondheim
27.oktober Spor 5, Stavanger

28.oktober Ibsenhuset, Skien