Foto: Ida Bjorvik

1. september slipper ARY, sin nye singel «Already There», på Petroleum Records (bl.a Aurora, Sondre Justad, Sigrid, Kvelertak). En hardtslående, pulserende og dansbar pop-låt, og en utvikling fra forrige single «Childhood Dreams». Versene består av blafrende synther over kontant perkusjon, med ARYs vokal som skinner gjennom det hele, før låten åpner seg opp i et mektig refreng.
«Når jeg skriver, føler jeg ofte at det tar en evighet, men denne sangen skrev seg selv på en måte», sier ARY. «Jeg husker da jeg kom hjem fra studioet med førsteutkastet til sangen, jeg ville ikke slutte å høre på den. Jeg tror det er den første ordentlige pop-låten jeg har skrevet. Det er forresten også den første kjærlighetssangen min.»

«Jeg synes kjærlighet er vanskelig. Det er vanskelig å finne en ny måte å beskrive det på, og det er vanskelig å sette ord på noe som er så sterkt, men samtidig usynlig, uten å bli altfor dramatisk», sier hun.

LES OGSÅ: ARY toppet vår ny norsk musikk-kåring for 2016

«There was an avalanche / In it I found something I once forgot / Deeper than my skin’s walls / Human embrace that takes me further» synger ARY i det første verset.

«Jeg føler det nesten er litt tabu å skrive om kjærlighet nå for tiden. Eller skamløs kjærlighet, i alle fall. Det må alltid være noe i veien for et forhold – enten det er hjertesorg eller at man bare har lyst på en one-night stand eller noe. Det er liksom ikke kult å bare like noen, hvis du skjønner hva jeg mener? Å bare ha det bra. Men jeg har det. Jeg har det skamløst bra.»

ARY (Ariadne Loinsworth), som er oppvokst i Trondheim og nå bosatt i Oslo, har brukt det siste halvannet året godt til å trekke opp veien videre i karrieren. Debutsingelen «Higher» ble sluppet på det prestisjetunge elektronikaselskapet Eskimo Recordings i 2015 og kom raskt inn på A-lista til P3. Dette var et samarbeid med den norske produsenten og artisten Carl Louis, og det viste seg å være fruktbart. De fulgte opp med «Telescope», som også gikk inn på P3s A-liste.

26. oktober inntar Norges nye elektropopstjerne ARY Parkteatret.