Foto: Stig I. Lona

Gribbene er ifølge dem selv et rockeband med trynet godt plantet i asfalten. Det ferske bandet kom fra ingensteds, seilte inn på Oslos rock-arena med sitt selvtitulerte debutalbum13.januar 2017, og tok brustne rockehjerter blant publikum og anmeldere med storm. Gribbene har siden da hogd seg inn på rockeklubbmarkedet i Norge, og med ny trommeslager og nytt materiale går Gribbene nå i studio for å spille inn sitt andre album. For å korte ned ventetiden slipper Gribbene ny singel 1.september og i låta ”Hvor Mange” går bandet ærlig og brutalt til verks, både tekstlig og musikalsk, som ventet:

”Jeg skriver om å bli fanga i uteliv og gamle klisjéer, mens tida går og man opplever at venner og kjente tar skrittet videre og stifter familie og fikser alle disse voksentinga. Men noen få av oss står igjen. De som sitter på den samme puben som for ti år siden, klamrer seg til ølglasset selv om man egentlig burde innse at festen er over. Jeg vil også at ”Hvor mange” skal speile andre områder av avhengighet eller frustrasjon over ting som aldri forandrer seg i livene våre og i samfunnet rundt oss, om feil som begås om igjen og om igjen.” – Marius Roti (vokalist/låtskriver)

Bandet forteller at andrealbumet vil ha et mer variert og rått uttrykk, men med samme høye tempo og tette driv, sammenflettet med Marius Roti sitt dønn ærlige tekstlige univers. Det nye albumet ventes utgitt våren 2018.