Foto: Julia Marie Naglestad

I samarbeid med Rubicon og Musikknyheter.no lanseres nå podcasten «Kan du skru ned litt?». Podcasten er av og med musiker Øyvind Blomstrøm og handler om verdens feteste instrument - selvfølgelig gitar! Musikknyheter.no gir deg eksklusive smakebiter fra fra de kommende episodene!

Øyvind Blomstrøm (33) er musiker, produsent og gitarist. Han har spilt i El Cuero siden 2006, men sluttet der for en liten tid tilbake. Han har spilt fast med Monica Heldal og Odd Nordstoga de siste 4-5 årene, samt spilt med Ingebjørg Bratland, Morten Abel og Ola Kvernberg blant mange andre. I tillegg til å være gitarist har han også produsert de fire siste platene til Bare Egil Band, og Monica Heldals forrige plate sammen med Cato Salsa Thomassen.

- Navnet, Kan du skru ned litt?, er basert på det vanligste spørsmålet en gitarist får når man er ute og spiller konsert. Konseptet er en rekke samtaler med ulke gitarister, først og fremst norske. Fellesnevneren er gitar, men i og med at jeg prater med folk fra alle mulige sjangre blir det utrolig mye bredde selv om temaet er smalt. I første sesong skal vi blant annet møte Lars Håvard Haugen, Petter Baarli, Knut Reiersrud, Monica Heldal, Torgeir Waldemar og en del til. Jeg kan ikke røpe alt på en gang her, heller. Det blir skikkelig gøy, masse nerding, men man får også et innblikk i livene til alle disse gitaristene og hvorfor det er slik at akkurat gitaren opptar mesteparten av livet deres. forteller Blomstrøm til Musikknyheter.no

I første episode møter vi en av Norges mest kjente og beste gitarister - nemlig Lars Håvard Haugen fra Hellbillies.

Hør første episode på acast eller iTunes

- Gjennom snart 30 år har Hellbillies stadfestet sin posisjon som et av landets beste liveband, og mye av dette takket være det enorme gitarspillet til Lars Håvard. Han er en vaskeekte gitarhelt som har inspirert utallige unge spirer med sin flow og gode smak i lyder. Dette var den første episoden vi spilte inn, og det komiske er at når jeg spurte om han hadde fått spørsmålet om å skru ned litt noen gang hoppet vi rett inn på en fem minutters prat om plexiglass! Det sier litt om nerdenivået. Men hvis du ikke er så opptatt av detaljer - ikke vær redd! Vi får også vite om Lars Håvard har noen andre hobbyer enn gitar, og hans karriere som session-gitarist sammen med folka fra Lava på tidlig nittitall, forteller Øyvind.

Det er ikke til å unngå at det blir litt gitar-prat i en podcast om gitarer, så da er det kanskje kult å vite hva Blomstrøm selv foretrekker å spille på.

- Jeg elsker klassiske gitarer og forsterkere, og spiller stort sett på en Gibson Les Paul ('58 style custom shop), en Fender Esquire og en Fender Stratocaster fra 90-tallet. Har ellers noen håndlagde gitarer og noen eldre ting som ikke er så ofte i bruk. Av forsterkere bruker jeg aller mest en Fender Super Reverb fra 1973 sammen med en Fender The Edge Deluxe, som er basert på en gammel 11w 50-talls Tweed Deluxe bare med ny høyttaler og litt annen voicing. Har også andre forsterkere med litt annen palett, f. eks. Marshall 50w topp, Marshall 1974x 18w combo og en Roland Jazz Chorus 77. Elsker fuzzbokser, har nesten sluttet å bruke vanlige vrengpedaler. Har stort sett håndlagde fuzzbokser (oktavfuzz, tone bender-kopier og noen preamper) fra Fjord Fuzz og Placebo. Ellers helt vanlige chorus og ekkopedaler. Og så må jeg ikke glemme verdens beste pedal: Tortenmann TT-3 som er en tremolo med fuzz i. Nok nerding.

Her kan du høre en teaser på noe av det som kommer i sesong 1 av «Kan du skru ned litt?».Første episode med Lars Håvard Haugen kommer 13. september.

Følg med på Facebook