Foto: Rasmus Weng Karlsen

Platen har fått navnet 1982, og slippes på City Slang. Tittelsporet slippes allerede nå, og har fått en skikkelig snasen video!

Liima ble like mye født for å bryte gamle vaner, som for å skape nye vaner. Deres oppfølgeralbum 1982 pusher bandets egne komfortsoner.

I 1982 kåret Time Magazine for første gang en ikke-menneskelig vinner til sin årlige «Person of the Year» - Personal Computer, eller PC som vi gjerne kaller det i dag. Det er også året Liimas Casper Clausen ble født, med resten av bandmedlemmene født i årene før og etter.

Selv om 1982 ikke er et album som prøver å kopiere soundet fra det året, er det ingen tvil om at albumet ble til med stor inspirasjon og omstendigheter som stammer fra den tiden. Det er en plate som stiller spørsmål til konseptet med identitet og om vår plass i nåtiden, og er like mye et album som stiller eksistensielle spørsmål og som ser fremover, samtidig som nostalgien og refleksjon er fremtredende.

Jeg tror at vårt kollektive minne og bevissthet som band, er formet ut fra at vi ble født på begynnelsen av åttitallet. Det er en tidsepoke jeg stadig vekk drar tilbake til for å forstå. Det har mye personlig relevans, men samtidig veldig lite, for i tid og rom er det så langt unna. Alt er i endring hele tiden. Nostalgien ser tilbake, men jeg er på farten, selv når jeg står stille - Casper Clausen.