Big Dipper har arrangert 100-vis av konserter, men for første gang i historien arrangerer platebutikken en gratis utendørsfestival!

- De som besøker oss titt og ofte har kanskje lagt merke til vårt nye uteareal. Her kan man slappe av etter en lang økt inne i sjappa, parkere bysykkelen, lade mobilen og til og med plukke litt jordbær. Vi rigger til en utescene og tar med musikken ut denne nydelige septemberdagen. Vi satser på av værgudene er på vår side og trøkker til med hele tre konserter fra tre band som vi virkelig føler er skikkelige "Big Dipper-band" – en hedersbetegnelse, forteller butikksjef Stine Andreassen hos Big Dipper.

Her er programmet:

kl.13.30 - Tusmørke (Barnekonsert)
kl. 14.45 - Hilma Nikolaisen
kl. 16.00 - The Switch

Sted: Big Dipper i Møllergata 1.

TUSMØRKE
Bevæpnet med rollespillantrekk og en over gjennomsnittet nerdete interesse for Oslos lokalhistorie, har Tusmørke vært favoritter på Big Dipper i en årrekke. Er det spøk eller alvor? Hvem bryr seg egentlig, Tusmørke er tross alt bandet som lager noe av den feteste musikken man kan få kjøpt for penger for tiden. De leker med sjangere som italiensk prog, p-funk, tungrock som spilt i garasjelokaler tidlig på 70-tallet og tysk eksperimentell musikk, ofte er det også svært dansbart!

Dette er progrock slik vi mener progrock skal være, eventyrlysten, uforutsigbar, nyskapende, velspilt, men ikke på noe tidspunkt selvhøytidelig og pompøs. Selv beskriver bandet sin musikk som en blanding av tyrkisk psykedelisk funk, Black Widow og gammel NRK!HILMA NIKOLAISEN
Hilma Nikolaisen har i lengre tid vært sentral i norsk undergrunnsmusikk som medlem av Serena Maneesh og The Loch Ness Mouse. I 2016 solodebuterte hun med fantastiske "Puzzler", som fikk en Spellemann-nominasjon i kategorien indie. Da skrev vi om plata:

Om du ventet en vrang og støyende plate fra Nikolaisen så har du gått feil, dette er snarere et meget melodiøst og catchy album med gode låter i fokus. Om du har sans for gitarpop ispedd rytmiske elementer fra post-punk som i blant tar psykedeliske omveier så sjekk for all del ut denne plata. En helstøpt og vanedannende skive, la oss håpe den rekker å komme med på årets årsbestelister!THE SWITCH
The Switch byr på klassisk, gitarbasert poprock av aller fineste sort.
Man hører ekko av noen av musikkhistoriens fineste post-Beatles gitarband, som Big Star, E.L.O. og Badfinger, men med en emosjonell dybde som bare kommer fra dem selv. Dette er ikke sjangermusikk, selv om det er gjort med både dyp respekt og peil på de viktige ting som skjedde i musikken på det sene 60 og tidlige 70-tall og det låter befriende «underprodusert».

I tillegg meget forfriskende at det endelig har kommet et gitarband på Oslo-scenen som kan måle seg med eldre favoritter som The Tables, Kåre & The Cavemen, deLillos og King Midas. The Switch føles som helt naturlige arvtagere til disse om det skulle trenges.Festivalen på facebook