Morrissey er i dag ute med første singel fra sitt første studioalbum på tre år. «Spent The Day In Bed» vitner om en Morrissey i form, med en sterk tekst akkompagnert av en lystig melodi.

De resterende 11 albumsporene fortsetter i samme spor: Han kommenterer politikk, setter spørsmålstegn ved autoriteter, samt at det også er plass til en god gammeldags kjærlighetshistorie, lover pressemeldingen.

Low in High School er Morrissey’s første studioalbum siden 2014, og er hans debutalbum for BMG. Albumet gis ut på hans eget label Etienne Records, som er direkte underlagt BMG. Low in High School er innspilt i La Fabrique Studios i Frankrike, og i Ennio Morricones Forum Studios i Roma. Albumet er produsert av Joe Chiccarelli (som tidligere har jobbet med Frank Zappa, The Strokes, Beck og The White Stripes, for å nevne noen).

Morrissey slo igjennom som frontfigur i The Smiths, før han la ut på en suksessfull reise som soloartist. Alle hans 10 soloalbum har figurert på Top 10 albumlisten i Storbritannia. Tre av dem har holdt helt til førsteplass på lista. Hans solodebut Viva Hate ble utgitt i 1988, og han har utgitt en rekke kritikerroste oppfølgere, som for eksempel Kill Uncle og Your Arsenal, for ikke å snakke om hans suksessfulle comeback-album You Are the Quarry, etter en fem år lang pause i 2004.